Nieuws

Prins Frank I 02-01-2016

Neet verwach... waal gehaop!
Weer höbbe dit jaor weer eine prins!

Prins Frank I!

Frank, Noortje, Tess, Graadje, en verdere Femilie... van herte proficiat, en geneet dr van!!!

Sus Scrofa
Nieuwe bestuurssamenstelling 04-12-2014

Helaas hebben Sandra en Amy onlangs afscheid genomen van ons bestuur. Tijdens het afgelopen CCC zijn de dames bedankt voor hun inspanningen in de afgelopen jaren.
Dit betekent gelukkig niet dat we er nu stuurloos bij staan. De verkes die de kar verder gaan trekken zijn:

Nico Geerlings, voorzitter en algemeen aanspreekpunt, alias het "opperverke".
Koen Hausmans, vice-voorzitter aanspreekpunt voor externen en PR, alias het "promotieverke".
Johan Geerlings, secretaris en interne communicatie, alias het "sjriefverke".
Tim Severins, penningmeester en sponsoring, alias het "spaarverke".
Martijn Penders, muzikaal leider en aanspreekpunt bij optredens, alias het "meziekverke".

Ons bestuur blijft bereikbaar via ons email-adres info@susscrofa.nl
Ook onze overige adresgegevens blijven gelijk.

Ons eerstvolgende optreden zal zijn op zaterdag 13 december, tijdens het jaarlijkse "toeternietoe" in Leunen!

Björn Roemen
Sociëteit Sus Scrofa zoekt slagwerker 03-10-2014

Sociëteit Sus Scrofa bestaat uit jonge en enthousiaste muzikanten die graag een (carnavals)nummertje spelen. Ter versterking van de slagwerksectie zijn we op zoek naar een kleine tromspeler.
Roffel je er graag op los en drink je graag een biertje, staat roze met zwart je goed en ben je 18 jaar of ouder? Laat dan snel iets van je horen. Kijk voor repetitiedata op de agenda op deze website en/of stuur een email naar info@susscrofa.nl

Björn Roemen
Het negende Echter CCC 03-10-2014

Wij zijn weer druk bezig met de voorbereidingen van het CCC, het “Concours des Couchons Carnavalesque”. Ons eigen treffen van zaate hermeniekes wat we dit jaar alweer voor de negende keer organiseren.
Het belooft weer een gezellige avond te worden die uiteraard weer omlijst zal worden door de muziek van onze eigen DJ Schnitzel! Dit alles gaat gebeuren op vrijdag 21 november vanaf 20.11uur. Mis het niet!

Wil je met je eigen zaate hermenie kans maken op de felbegeerde CCC-wisseltrofee? Schrijf je snel in via info@susscrofa.nl

Nieuwe locatie:
Helaas heeft café Bravoure afgelopen jaar de deuren moeten sluiten waardoor het CCC, alweer, op zoek moest naar een nieuwe locatie.
Gelukkig zijn wij gastvrij ontvangen in:
Buurthuis St. Joris
Cypresstraat 58
6101 JX Echt
http://www.buurthuisstjoris.nl

Björn Roemen
Concertweekend Willingen 30/31-08-2014 07-09-2014

Afgelopen weekend hebben we mogen genieten van een zeer gezellig en muzikaal weekend bij de alphornmesse in Willingen.
Ook hebben wij tijdens dit weekend ons nieuw logo en nieuwe kleding aan het grote publiek getoond.
Dit alles was niet mogelijk zonder de bijdrage van een aantal sponsoren.

Hoofdsponsoren:
-Für Elise
-Fitnesscentrum keep fit
-Van Ool Colors @home
-Autoservice Jan Welters
-Autoschade Beckers

Sponsoren:
-Traiteur Jan Ozek
-Van de Ven vleeswaren BV
-Decorette van Montfort
-Klinkers wonen & slapen
-Bloemenhuis Dingelstad
-Peter van Meel bouwmaterialen BV
-Martin Aerts tabakswaren

Daarnaast hebben we van company-collections uit Nieuwstadt de bekerhoes op onze souzafoon gesponsord gekregen.
Alle sponsoren hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Björn Roemen
Sus Scrofa in voorbereiding voor concertreis naar Willingen 20-08-2014

Terwijl veel mensen de afgelopen weken van een welverdiende vakantie hebben genoten is er bij Sus Scrofa hard gewerkt aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

Allereerst heeft “verke van het jaor 2013/2014” Rob Maassen een opvolger gekozen. Tijdens de jaarlijkse Sus Scrofa Barbecue is niemand minder als Thomas van Kempen verkozen tot “Verke van het jaor” voor het seizoen 2014/2015.

Maar ook op andere punten heeft Sus Scrofa niet stil gezeten. Met grote trots presenteren wij een splinternieuw logo waarmee wij ons vanaf het komend seizoen ons zullen presenteren aan het publiek. Daarnaast wordt onze kledingkast uitgebreid met een nieuw polo-shirt en een nieuw windjack.

Ook op muzikaal gebied zijn we ons aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Een seizoen dat zal starten op 30 en 31 augustus met de Alpenhornmesse in Willingen.
Een groot alpenhoorn-festival op de Ettelsberg in Willingen, waar vele Alpenhoorn-blazers zullen spelen voor duizenden toeschouwers. Ook Sus Scrofa is dit jaar uitgenodigd om hier de toeschouwers te entertainen, wellicht wel vanaf het dak van Siggi’s hütte. Ook zullen wij op zondagmorgen de heilige mis op de Ettelsberg opluisteren.

Een woord van dank gaat uit naar alle personen die deze nieuwe ontwikkelingen mede mogelijk hebben gemaakt. Ook was deze aanstaande reis naar Willingen niet mogelijk zonder de steun van diverse sponsoren en begunstigers.

Björn Roemen
De kop is er af!! 08-12-2013

Nu de drukke start van het nieuwe seizoen achter de rug is kijken wij graag even terug naar de afgelopen periode.

Treffen Ealenjers awd-Gelaen

Als opwarmer voor het nieuwe seizoen waren wij op 26 oktober reeds te gast bij onze collega’s van “de Ealenjers”. Een gezellig treffen waar wij twee jaar geleden nog met de wisselbeker huiswaarts keerden. Dit jaar waren we echter met een zeer select gezelschap aanwezig, en moesten we zelfs gebruik maken van “gast-slagwerkers” van de organiserende Ealenjers. Dit maakte de gezelligheid er echter niet minder om.

LKZH
Op 9 november hebben wij voor de zesde keer deelgenomen aan het LKZH. Voor ons is dit Limburgs kampioenschap uitgegroeid tot een regulier hermeniekes-treffen met net een beetje extra. In onze gala-outfit arriveerden wij in de “Jo Gerrishal” in Roermond waar wij een leuke medley uit ons repertoire ten gehore hebben gebracht.
Dit werd ook dit jaar weer door de jury beloond met een vierde plaats. Wij feliciteren onze collega's van "neuge pils en eine sjoes" uit "Einekoeze" met de winst, en wensen hen veel succes met de organisatie van het LKZH 2014.

Het “Net-neet-prinsebal”
Slechts één dag na het LKZH hebben wij een optreden verzorgd op het jaarlijkse “Net-neet-prinsebal” georganiseerd door de enige Echte(R) net-neet-prinse. Wij feliciteren Danny I met zijn benoeming tot Net-neet-prins 2013/2014.

Het achtste Echter CCC
Op vrijdag 15 november hadden wij ons eigen feestje te vieren. In een gezellig aangeklede zaal Bravoure mochten wij De Laatbleujers uit Echt, Jonge Kloare uit Nieuwstadt , Jonk Vleisj uit Dieteren , Repke Tepke uit Peij-Echt, de Ealenjers uit Oud-Geleen, Opperóm uit Maaseik, Krom dur d’n bocht uit Leunen, De peijer doosjvleagels uit Peij en Zonger drank geine klank uit Maasbracht-Beek welkom heten. Samen met deze 9 top-zaate-hermeniekes hebben wij de zaal flink op zijn kop gezet.
Voeg daar nog de gezellige muziek van DJ “Peter Schnitzel” en de aanwezigheid van de “Net-neet-prinse” en CV de Aester aan toe, dan komen wij tot een goede mix van vastelaovendj, muziek en gezelligheid. Aan het eind van deze avond mocht “krom dur d’n bocht” uit Leunen de felbegeerde CCC-Wisseltrofee mee naar huis nemen.

Aester in concert
Op vrijdag 22 november was het jubileumfeest van CV de Aester in volle gang. Op deze avond vond “Aester in concert” plaats. Een promsconcert met medewerking van diverse Echter verenigingen zoals de koninklijke harmonie St caecilia, het vriendenkoor en de zangers en zangeressen van de Echter revue. Diverse solisten, zoals Henk Steijvers, Ivo van de Bijl en Syb van der Ploeg, maakten het programma compleet. Ook diverse zaate hermeniekes uit de gemeente Echt-Susteren mochten samen de triomfmars ten gehore brengen. Aangezien het merendeel van onze leden actief op de buhne aanwezig was bij de harmonie waren er slechts twee Sus Scrofa leden in het roze tenue aanwezig. Maar met de harmonie-leden erbij waren we met een grote bezetting aanwezig.
Een dag later hebben we met enkele leden geholpen bij de 90’s party. Op zondag hebben we met een kleine delegatie een bezoek gebracht aan het BCL-treffen, wat de afsluiter was voor het 5x11 jarig jubileumweekend van CV de Aester.

De komende periode
Nu de feestmaand december is aangebroken hebben onze leden het druk met andere zaken. Daarom hebben wij helaas enkele activiteiten af moeten zeggen. Maar in januari zijn we weer paraat op vele activiteiten zoals de Echter Aesterparade’s en de prinsenzitting in Maaseik.
Kijk op onze agenda voor een volledig overzicht.

Björn Roemen
Mosselfeest Yerseke 18-08-2013

Afgelopen vrijdag is een delegatie van Sociëteit Sus Scrofa onder leiding van commissie P&P op concertreis geweest naar Yerseke in Zeeland.
Hoofdactiviteit was het verzorgen van een aantal optredens tijdens de mosselfeesten in Yerseke. Dit was een goede reden om een er een volledig weekend op uit te gaan. Vrijdagavond zijn wij gestart met het opzetten van tenten en het genieten van een stevige BBQ.
Natuurlijk zonder het nuttigen van alchoholische versnaperingen, want wij moesten tenslotte een hele dag aan de bak en vroeg uit de veren.

Zaterdagochtend instrueerde commissie P&P na een uitgebreid ontbijt wat de bedoeling was met betrekking tot de muzikale omlijsting van de mosselfeesten. Tijdens een grote braderie, kermis en andere openlucht activiteiten, hebben wij een variërende set aan muziek neergezet. Op dit druk bezochte evenementen (+/- 30.000 bezoekers) kunnen de sfeervolle klanken van een zaate hermenie (dweilorkest) niet ontbreken.

Tijdens een eerste set werd al snel duidelijk dat de vorm van onze muzikanten nog ver te zoeken was. De zomervakantie had zijn werk goed gedaan.
Na het nuttigen van een aantal drankjes en de goede sfeer werd Yerseke vervolgens volledig op zijn kop gezet.
Wij speelden op de braderie, op de kade en na afloop van een taptoe.
Tussendoor kregen wij een lunch aangeboden en hebben wij zelf uitgebreid kunnen genieten van alle activiteiten rondom de mosselfeesten. Na een vuurwerkshow besloten wij terug te keren naar de camping om daar nog tot in de late uurtjes na te kletsen. Zondag was het weekend helaas alweer voorbij. Na het opruimen van de spullen zijn wij teruggekeerd naar Echt om nog een afzakkertje te nemen bij café Bravoure.

We hebben een ontzettend leuk weekend gehad. De mosselfeesten waren super georganiseerd en aan eten en drank was geen gebrek! Het was fantastisch om voor zo'n groot publiek te mogen spelen en een beetje limburgse folklore te mengen met Hollandse traditie. Kortom, een mooi evenemnt om het seizoen extra vroeg mee te beginnen!

Commissie P&P bedankt voor het organiseren en Yerseke bedankt voor dit gezellige weekend!

PR Commissie
Ein nuuj "Verke van 't jaor" 08-07-2013

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Barbecue van onze vereniging.
Traditiegetrouw wordt tijdens deze avond een nieuw "Verke van 't jaor" aangewezen door zijn of haar voorganger.
Dit jaar was het de beurt aan Amy Alberti om afstand te doen van alle versierselen die bij deze titel horen.
Haar opvolger maakte ze bekend in de volgende voordracht:

Verke van ‘t jaor 2013/2014!
Begin september veurig jaor,
Toen ooze Björn nog ut verke woor,

Hae woor zeer creatief en haw zich good oetgesloofd,
Helaas woor hiejnao zien jaor es ‘t verke gedoofd.

Want nao het ontciefere van alle codes ging de eer nao mich,
Ich waerde officieel het nuuje big!

Vanaaf toen moch ich op stap,
Mit die sjoan ketting om de nak!

Väöl leuke reacties höb ich gekrege,
maar ich mos taege het enj van het jaor gaon beginne mit aafwege.

Want es verke van ’t jaor,
Zoot ich taege ut enj toch waal mit mien henj in het haor

Nogmaals, het woor ein hieële eer,
mer nao een tiedje wis ich het toch neet meer…

Weam sjik ich kommend jaor dae stal op,
Jao, ut woar toch waal “a hell of a job”!

Want woo mot ich op lètte,
tösse al det retteketette!

Van dao oet bön ich hiej en dao get awd verkes aan de krulstert goan trekke,
Ich weit verdorie neet weam ich achter die ketting mot goan plekke!

Nao enig euverlegk en lang noadinke stege der langzaamaan een aantal nominaties naor miene kop!
Woo onger ooze Rob!

Eine gooje kameroad, eine vlotte babbel, en neet te vergaete,
Ein éch fieësverke!

Den höb ich nog Jolanda! Naodet häöre prins in de spotlights haef gestange,
Wurd het tied dat auch Jolanda eens duchtig ut verke kènt gaon oethange!

Ooze Thomas! Eine bonk humor. Nog nooit woor eemes zoa dreug, Door dien opmerkingen steit de groep zowat oppe kop,
En det is hieëlemaol top!

Auch ooze “beermeister” Wiro moog neet ontbraeke, ut woord zaet ut al!
Wo pils is, is meister Wiro, en wo dees twee samen zeen, is auch altied eine gezellige sfeer! Auch ein potentiëel verke dus!

Den höbbe we nog ziene broor, ooze Johan! Altied van de partie, en regelt daonaeve oug altied de partie! Oug helemaol good!

En zoa kèn ich eigenlijk veur eederein waal ein gooj reeje verzinne!
Ich vènj ut noe eigenlijk tied om ut nuuje verke langzaam in te goan winne!

Mer wach, ich mos oug nog get verzinnen,
Om op die plaat vast te pinnen.

Dus ich dach vroag het eens thoes aan die aaj,
En die zeije mich “waat dach ze van een lekker stökske karbonaaj!

Es slechtersdochter in hert en neere,
Höb ich die plaat dus toch nog effe weite te verseere.

Mer good, efkes truuk, zoals ger höb geheurd, zeen de genomineerden allemoal waardige verkes,
En ich heur ut al, vol verwachting klopt uch hart, want weam geit ut noe weare….

Bie deze wil ich nog eine keer truuk komme op twee van de genomineerde,
Twee flabbese in de bös oet Berg en Terbliet naeve ein,
Waem van die twee haef noe de leukste gein!

Det in die bös höb ich mich ens aangeheurd!
En nao daag wikke en waege wis ich, het is hem zien beurt!

Jao het moment is noe éch doa! Nao een kort verhaol, lank te höbbe gemaak, waor Rob,
oeteindelijk miene “hell of a job”!

Hae woar al een aantal jaore genomineerd,
En auch dit jaor deej hae het neet verkeerd!

Mit Rob es nuuj verke van het jaor, is ut veur mich noe dus echt klaor
En wil ich gaer Björn en eederein nogmaals bedanke veur het gezellige jaor.

Rob de beroemde ketting en scepter euverhandig ich noe aan dich,
Mit op dees plaat haupelik een leuke herinnering aan mich!

Rob aan dich noe de eer,
En dan wins ich dich een heel fijn jaor vol plezeer!

Bedankt! Amy Alberti, awd “Verke van ’t jaor 2012/2013”


Namens alle leden,begunstigers en sponsoren wensen wij Rob Maassen een fantastisch jaar toe als "Verke van 't jaor 2013/2014"

Björn Roemen
Verke van 't Joar 2013/2014 04-07-2013

Tijdens de Seizoen afsluitende BBQ zal Amy aanstaande zaterdag de felbegeerde titel van 'Verke van 't Joar' overdragen aan een ander lid van Sus Scrofa.

Vele pogingen om Amy over te halen worden gedaan. Zo krijgt het huidge ‘verke van het joar’ van vele leden een lift aangeboden als de treinen weer eens niet rijden en/of wordt een extra drankje gehaald tijdens activiteiten.

Ook nieuwsgierig wie Amy heeft kunnen overtuigen?
hou onze website in de gaten!

PR Commissie
Optreden Putfeest Berg & Terblijt 30-06-2013

Op zondag 9 juni is Sus Scrofa op concertreis geweest naar Berg & Terblijt, om een middag muziek te maken tijdens het Putfeest dat elk jaar georganiseerd wordt door de Vrienden van Concordia.
Dit was alweer de tweede keer dat we hiervoor zijn uitgenodigd om op de kermis aldaar een aantal sets te spelen. Ter plaatse zijn we prima ontvangen en zeer goed verzorgd met eten en drinken, en hier zijn we onze Vrienden van Concordia uiteraard erg dankbaar voor.
Het was een geslaagde dag en hopelijk tot volgend jaar!

Foto's van deze activiteit zijn te vinden in ons fotoalbum op deze website.

Tim Severins
Deelname LKZH 2013 30-06-2013

Ook dit jaar zal Sociëteit Sus Scrofa wederom deelnemen aan het Limburg Kampioenschap Zaate Hermeniekes, oftewel het LKZH!
Wij zijn succesvol ingeloot en mogen op zaterdag 9 november afreizen naar Roermond om daar de tent op z'n kop te zetten. De organisatie is dit jaar in handen van zaate hermenie De Sjpeknekke uit Boukoul, de LKZH-winnaar van afgelopen jaar.
Na de zomervakantie gaan wij starten met de voorbereidingen om ook dit jaar weer op de bühne te gaan knallen!

Tim Severins
Nieuwe leden Kelly & Iris 30-06-2013

In de afgelopen periode hebben wij twee nieuwe leden mogen verwelkomen. Kelly Vergoossen en Iris Huijben zijn officieel aspirant-lid geworden van onze vereniging. Beide dames komen ons op altsaxofoon versterken. Namens de hele club willen wij hen veel succes en plezier toewensen in onze verkesclub! :M

Tim Severins
LKZH 2012 in Nieuwstadt 27-11-2012

Op zaterdag 24 november heeft Sus Scrofa voor de vijfde keer deelgenomen aan het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), ditmaal georganiseerd door onze collega’s van ZH Jonge Klaore uit Nieuwstadt.

Bij de loting bleek dat wij als vierde van de zestien kapellen onze kunsten mochten vertonen. Dit had als voordeel dat we na ons optreden in een ontspannen sfeer de optredens van onze collega-verenigingen konden aanschouwen.
Een zeer gezellige avond met de meest uiteenlopende stijlen van optredens waren het gevolg.
Net als voorgaande jaren werden wij hier beloond met een vierde plaats.
Sus Scrofa bedankt iedereen die deze LKZH-deelname mede heeft mogelijk gemaakt alsook de supporters welke aanwezig waren om ons toe te juichen.

Wij feliciteren de top drie van het LKZH:
1. De Sjpeknekke uit Boukoul
2. De Roepoepers uit Grevenbicht
3. Gootgemootj uit Weert

Björn Roemen
Het seizoen is gestart!! 19-11-2012

Sociëteit Sus Scrofa is het nieuwe seizoen voortvarend gestart.

Als opwarmer voor het nieuwe seizoen organiseerde Sus Scrofa zelf het 7e Concours des Couchons Carnavalesque in café/zaal Bravoure.
Hier werden wij met tien collega-zaate hermeniekes gastvrij ontvangen onder het genot van de nodige drankjes en carnavalsmuziek.
Voor de inwendige mens werd gezorgd onder het motto: "Iets lekkers van Beckers". De snacks werden namelijk mede mogelijk gemaakt door Beckers Autoschade en eethuis "de plats".
Na alle optredens werden de punten van de stemformulieren opgeteld.
Hieruit bleek dat ZH "Repke Tepke" uit Peij-Echt een derde plaats behaald had. ZH "De Peerlinkbend" uit Stein werd tweede en de felbegeerde "CCC-Wisseltrofee" werd binnengehaald door ZH "Zonger Drank Geine Klank" uit Maasbracht-Beek.

Een dag later, op zaterdag 10 november hebben wij een optreden verzorgd bij de "nach van de nuuje Net Neet Prins" bij café "de Witte" in Echt. Tijdens deze avond werd Geert Janssen uitgeroepen tot Net Neet Prins 2012/2013. Uiteraard feliciteert Sus Scrofa hem van harte met deze eretitel.

Op vrijdag 16 november hebben wij deelgenomen aan het kapellenfestival in Stevensweert, dat werd gehouden ter ere van het 2x11 jarig bestaan van "Vastelaovesvereniging de Leefhöbbers".
Hier werden wij door de aanwezige jury met een vierde plaats beloond.

Ons volgende optreden is op vrijdag 23 november bij het 3x11 jubileumfeest van ZH "De Peijer Doosvlaegels".
Op zaterdag 24 november nemen wij deel aan het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes in Nieuwstadt.

Björn Roemen
Het Echter “Concours des Couchons Carnavalesque” 31-10-2012

Met de 11e van de 11e in het vooruitzicht zijn een hoop “zaate hermeniekes” weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Zo ook Sociëteit Sus Scrofa.

Op vrijdag 9 november organiseert Sociëteit Sus Scrofa voor de zevende keer het Echter CCC (Concours des Couchons Carnavalesque).

Dit is een treffen van een aantal zaate-hermeniekes welke samen de tent op de kop zullen zetten. Tussen de optredens door worden de beste carnavalsnummers van vroeger en nu gedraaid.

Sociëteit Sus Scrofa zal hier zelf als eerste haar klanken laten horen. Vervolgens zullen de volgende zaate hermeniekes (tot nu toe) gaan strijden om de felbegeerde CCC-wisseltrofee:

Peijer Doosvlaegels (Peij), De Ealenjers (oud-Geleen), De Laatbleujers (Echt), Jonk ongerein (Stevensweert), Zonger drank geine klank (Maasbracht-Beek), Mit veul gelök (Echt), De Peerlinkbend (Stein), Eine Ongerein (Montfort), Repke Tepke (Peij-Echt) en de titelverdediger Jonge klaore (Nieuwstadt).

Zaate hermeniekes welke nog willen deelnemen kunnen zich aanmelden via: info@susscrofa.nl.

Carnavalsliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om dit evenement te bezoeken, de entree is geheel gratis. Aanvang is om 20.00uur.

Let op, nieuwe locatie
Tijdens de afgelopen drie edities van het CCC zijn wij gastvrij ontvangen bij café “Juffrouw Zonder Kop”. Helaas heeft dit café in augustus de deuren gesloten.
De zoektocht naar een nieuwe locatie duurde echter niet lang. Met open armen zijn wij ontvangen bij café “Bravoure” aan de Plats 5 in Echt.

Björn Roemen
nieuwe locatie CCC 2012 14-09-2012

Op vrijdag 9 november organiseren wij voor de zevende keer het Echter CCC (Concours des Couchons Carnavalesque).

Dit jaar zal het CCC echter plaatsvinden op een nieuwe locatie.
De afgelopenl jaren zijn wij gastvrij ontvangen bij café "juffouw zonder kop". Helaas heeft dit café in augustus de deuren gesloten waardoor we op zoek moesten naar een nieuwe locatie.
Deze nieuwe locatie hebben wij gevonden in café Bravoure aan de plats, waar wij met open armen werden ontvangen.

Verenigingen, hemeniekes en kapellen die aan ons CCC willen deelnemen kunnen zich melden via info@susscrofa.nl

Björn Roemen
Barbecue en nieuw "Verke van 't jaor" 14-09-2012

Ieder jaar houden wij een barbecue ter afsluiting van het seizoen. Dit jaar is de barbecue wegens omstandigheden verplaatst naar het begin van het nieuwe seizoen.
Op zaterdag 8 september was het zo ver. In een gezellige sfeer werden leden, supporters, sympathisanten en sponsoren gastvrij ontvangen in de achtertuin van een van onze leden, Roger Kessels.
Aangezien het niet de eerste keer was dat wij op deze locatie gastvrij werden ontvangen hebben we Rogers terras en tuin deze avond omgedoopt tot het “Roger Kessels Plein”. Het hierbij horende straatnaambordje werd hierbij aan Roger uitgereikt, en het is inmiddels al een hit op facebook.
Het is ook traditie dat tijdens deze barbecue het nieuwe “verke van het jaor” van onze vereniging gekozen wordt.
Björn Roemen mocht, als “verke van het jaor” van afgelopen jaar zijn opvolger kiezen.
Terugkijkend op het afgelopen seizoen had hij genoeg keuze. Na het muzikale weekend in Willingen in april is hij de ledenlijst eens gaan bekijken. Elke naam waar bij hem direct een goede reden binnen schoot nomineerde hij voor het nieuwe “verke van het jaor”. Dit resulteerde in negen nominaties die hij allemaal benoemde. De volgende personen waren genomineerd.
• Thomas van Kempen, die met zijn droge humor de sfeer in de groep positief kan beinvloeden.
• Paul Coolen, in de korte tijd dat hij lid is heeft hij zich gepresenteerd als een gezellige toevoeging in onze groep
• Rob Maassen, groot geworden door klein te blijven. Zijn directheid wordt niet altijd gewaardeerd, maar dat maakt hem wel tot de persoon die hij is.
• Wiro Geerlings, al geruime tijd een gewaardeerd lid die zich in Willingen heeft benoemd tot “Biermeister”.
• Joost Hausmans, mede organisator van het Willingen weekend wat voor de vereniging een groot succes was.
• Koen Hausmans, stond afgelopen seizoen klaar om zaken van mensen over te nemen als ze er zelf niet aan toe komen.
• Amy Alberti, vroeger stonden enkele heren in de rij om haar thuis te mogen brengen, nu ze het rijbewijs heeft staat de heren in de rij om door haar thuisgebracht te worden. Tevens was ze mede-organisator van de afgelopen twee CCC’s.
• Jolanda Thiecke, bij het optreden in Bocholt hebben we Jolanda zonder Nico leren kennen. Dit was zo gezellig dat de bus op de terugweg een onverwachte tussenstop moest maken in de donkere Echter haven.
• Johan Geerlings, omdat hij op de achtergrond zorgt voor het bewerken en archiveren van de vele partituren.
Een maand voor de barbecue heeft Björn de genomineerden opnieuw onder de loep genomen en zijn definitieve keuze gemaakt. Alle genomineerden kregen een kaartje met een gecodeerde boodschap. Toen deze QR-codes ontcijferd werden werd duidelijk dat Amy Alberti is gekozen tot het nieuwe “verke van het jaor”.

Björn Roemen
Een muzikaal weekend in Willingen 10-05-2012

Op zaterdag 21 april waren onze muzikanten al vroeg uit de veren. Om 8.00uur vertrokken namelijk 4 busjes bij café “Juffrouw Zonder Kop” om af te reizen naar het “Tulpenfest” in Willingen.
Na een zeer gezellige reis waren we rond het middaguur op de parkeerplaats van het Willinger Brauhaus. Niet snel na aankomst zaten de meeste mensen al aan het eerste getapte bier van het weekend.
Tot onze verbazing kwam er korte tijd later een touringcar van de Echter maatschappij “Vaassen tours” de parkeerplaats opgereden. Hier bleek harmonie Concordia uit Berg en Terblijt in te zitten.
Het beloofde dus een gezellige Limburgse aangelegenheid te worden.

Snel werden onze slaapvertrekken in orde gemaakt om vervolgens met onze nieuwe kleding richting “Dorf-Alm” te gaan. Onze eerste klanken zorgden gelijk voor een hoop positieve reacties van het winkelend publiek.
In “Dorf-Alm” werden wij met open armen ontvangen en deze gelegenheid werd al snel onze “Willinger stamkroeg” genoemd.
Na een middagje muziek-makend door de straten van Willingen getogen te hebben werd het tijd voor een hapje eten. Nadat we onze eetgelegenheid over de slingerpaadjes in de bergen hadden gevonden volge een perfect verzorgde maaltijd. Hier konden we dan ook niet weg zonder een muzikaal bedankje. Aansluitend fleurde we het Willinger nachtleven op met onze muzikale klanken.

De volgende ochtend werd iedereen gewekt door “Doedelzak-Johnny” die iedereen wakker maakte met het Limburgs volkslied. In Dorf-Alm werd ons een fantastisch ontbijtbuffet aangeboden waarna het de hoogste tijd was voor een groepsfoto.
Hier werden tevens enkele personen bedankt die veel werk hebben verzet om dit weekend mogelijk te maken.

Na een gezellige morgen en middag muziek maken in de straten van Willingen werd het tijd om af te sluiten met een maaltijd in het Willinger Brauhaus.

Toen was het helaas weer tijd om terug te reizen naar Echt.

Sus Scrofa bedankt iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het slagen van dit onvergetelijke weekend.
Dit weekend is mede mogelijk gemaakt door:
Café Juffrouw Zonder Kop, Fitness centrum Keep Fit, Autoschade Beckers, T-Toys, Unaplex, Vrancken herenmode, Berkx maatwerk, Martin Aerts tabak, Robedo Cleaning Protecta brandbeveiliging, Dakdekkersbedrijf Monnens, Tandartspraktijk Kretzer, Hof-Heuvelmans-protection, Broen café "De mert", Stichting HPE Echt, De bouwsteen Echt BV, Asstabe verzekeringen, Bakkerij Clout, Van de Ven vleeswaren, Bavaria dranken, en Harry Geelen Autoverhuur.

Björn Roemen
Vastelaovend 2012 24-02-2012

Een drukke periode voor onze vereniging is voorbij. Vastelaovend 2012 is ten einde. Een terugblik±

RepkeTepke Vastelaovesconcert:
Een week voorafgaand aan de dolle dagen hebben we nog deelgenomen aan het vastelaovesconcert “on the road” van onze collega's van ZH “Repke Tepke”.
Ook dit jaar betekende dit weer een tocht langs een aantal Echter kroegen.
Een gezellige avond waar we eerst samen met onze collega's van ZH “Gans Om” uit Horn “Kefee de Witte” op zijn kop hebben gezet. Vervolgens deden we in café “Bravoure” hetzelfde samen met de “Peijer Doosvlaegels” en ZH “Jonk Ongerein” uit Stevensweert.
Vervolgens was “Broen Café de Mert” aan de beurt waar we samen met “Repke Tepke” en CV. “de Aester” aanwezig waren.
Als laatste officiële optreden gingen we samen met CV ”De Aester” naar cafë “De Triviant” waar we onze Echter collega's van ZH “Neut Zat” troffen. Hier werd een vrolijk deuntje op trompet meegespeeld door prins Wim IV en Jeugdprins Ruben I.
Vervolgens hebben wij nog een extra optreden op vertrouwd terrein, cafë “juffrouw zonder kop” waar wij volgens kastelein Peter Steskens de figuurlijke “genadeklap” hebben uitgedeeld.
De echte “die-hards” van de vereniging waren overigens de volgende morgen weer vroeg uit de veren voor de verkoop van de karnavalskrant van CV “De Aester”.

Carnavalszaterdag en zondag:
Op zaterdag en zondag zijn we niet actief met onze vereniging, maar dit betekent niet dat de leden geen carnaval vieren. Op zaterdag brengen veel van onze leden een bezoek aan het Echter “Platsspektakel” om aansluitend tot in de late uurtjes de kroeg in te duiken.
Op zondag staat voor de harmonieleden de Echter optocht op het programma. Aansluitend worden uiteraard weer de kroegen bezocht tot in de late uurtjes.

Ambassade optocht Peij:
Op carnavalsmaandag hebben wij onze traditionele ambassade langs de Peijer optocht gehouden.
Ook dit jaar waren we hiervoor weer te gast bij oud-leden Roel en Queeny op de Bosstraat, om de muzikale “gaten” in de optocht op te vullen met onze muziek.

Verkesbal:
De maandagavond stond het beroemde Echter “Verkesbal” op het programma. Ook dit jaar verzorgden wij hier het slotoptreden met artiesten als ZH “Mit veul gelök”, “La Bamba” en “Big Benny” in ons voorprogramma. Na afloop van het verkesbal werd café “Juffrouw Zonder Kop” nog bezocht.

Kroegentocht en afsluiting:
De dinsdag is voor de harmonie-leden van Sus Scrofa de zwaarste dag. De “Die hards” startten om 10 uur met het eten van spek met ei op het pyamabal bij de “Stoba”.
Vervolgens zijn ze met de Echter harmonie present in de kinderoptocht van CV “De Aester”.
Aan het begin van de avond zijn we als Sus Scrofa gestart met een afsluitende kroegentocht.
Café “De Witte” en “Juffrouw Zonder Kop” zijn als eerst onveilig gemaakt met onze klanken.
Vervolgens was het tijd om samen met CV “De Aester” het officiële programma van de carnaval af te sluiten met het strijken van de vlaggen op “de plats”.
Aansluitend hebben wij nog een bezoek gebracht aan “Broen café de Mert” tot in de late uren.
De echte volhouders zijn aansluitend naar de “Stoba” gegaan waar we na de sluitingstijd nog enkele minuten onze klanken mochten laten horen.

Toen was de carnaval 2012 echt voorbij. Maar gelukkig hebben we de foto's nog.
Links naar de foto's zijn te vinden op www.facebook.com/SocietietSusScrofa

Björn Roemen
".COM" wordt ".NL" 29-01-2012

In de beginjaren van onze vereniging was het domein "www.susscrofa.nl" in gebruik door een Nederlandse varkensvereniging.
Daardoor werd ons website-adres "www.susscrofa.com".

Afgelopen jaar is het ".nl-domein" vrij gekomen en door ons geregistreerd.
Dit adres wordt reeds bij alle externe communicatie gebruikt.

Komend jaar zal het ".COM-domein" voor ons vervallen waardoor wij alleen nog maar bereikbaar zijn via www.susscrofa.nl.

Ons mailadres wordt vanzelfsprekend info@susscrofa.nl

Gelieve dit in uw adressenbestanden aan te passen.

Björn Roemen
Treffens in Dieteren en Heel 29-01-2012

Het seizoen is voor ons in volle gang.
Op zaterdag 21 januari reisden we af naar het voor ons zo verre Dieteren voor onze deelname aan het zesde Deeters Hermeniekestreffen.
Een zeer gezellige avond samen met veel collega-zaate hermeniekes.
Ons optreden werd hier door de jury beloond met een derde plek achter "Mit veul gelök" uit Echt en "Jonk Geweldj" uit Heythuysen.

Een week later ging de reis naar Heel. Hier hebben we na een jaar afwezig te zijn geweest weer deelgenomen aan het Häötemetäötegeträöt.
Ook hier weer een avond vol gezelligheid, spass en plezeer.

Ons volgende optreden zal zijn bij de "Petie Parie Partie" in Heythuysen op zaterdag 4 februari

Björn Roemen
Van prins Nico I naar prins Wim IV tijdens de Aesterparade 21-01-2012

Op zaterdag 14 januari verzorgden wij traditie-getrouw de muzikale omlijsting van de Aesterparades van CV “De Aester”.
Deze avond was het moment dat onze prins Nico I plaats moest gaan maken voor zijn opvolger.
Maar voordat het zover was hebben wij mogen genieten van enkele leuke artiesten.
Na het aftreden van Nico was het wel heel toevallig dat een grote afvaardiging van de familie Hoeijmakers en de familie Feher ons kwam vergezellen op het balkon van het Royal-theater.
De meesten van ons hadden niet lang nodig om te raden dat Wim Hoeijmakers zou worden uitgeroepen tot prins Wim IV, 53e prins van het Aesterriek.
Voor velen van ons is Wim bekend als trompettist en bestuurslid van Koninklijke harmonie “St. Caecilia”. Wat velen niet weten is dat Wim in de beginmomenten van Sus Scrofa lid is geweest van deze vereniging.
Kortom weer een muzikale prins met het “vastelaoveshert” op de goede plaats.

Wim en Iris, een fantastisch mooi seizoen toegewenst!!!

Björn Roemen
Zittingsavond Boggeter Papbugels 08-01-2012

Enkele dagen na het LKZH 2010 in Dieteren ontvingen wij een bericht van de carnavalsvereniging uit Bocholt (B).
Naar aanleiding van ons LKZH optreden werd ons gevraagd of wij een optreden wilden verzorgen op hun zittingsavond op 7 januari 2012.
Aangezien wij reeds jaren op de zittingen van CV “De Aester” uit Echt spelen leek ons dit een mooie kans om onze klanken te laten horen in het Belgische land.
Afgelopen zaterdag was eindelijk het langverwachte moment dat wij afreisden naar de zittingsavond van de “Boggeter Papbugels”.
In een enorm sportcomplex werden wij met open armen ontvangen en we hadden meteen door dat deze zittingsavond veel grootser is dan de lokale zittingen die wij gewend zijn.
Onder het genot van enkele drankjes maakten wij het snel gezellig aan onze tafel waar wij hebben mogen genieten van enkele topartiesten.
Het was voor ons een grote eer om in dit artiestenprogramma twee keer een kwartier onze muziek te laten klinken, al was het voor ons in het begin erg onwennig in deze grote hal.
Kortom een zeer mooie ervaring waar wij als vereniging veel hebben geleerd. Dergelijke uitnodigingen zullen wij in de toekomst niet snel afslaan.
Grote dank aan de organisatie van de Boggeter Papbugels met hun prinsenpaar Chris II en Sara I.

Ons volgende optreden is tijdens de vertrouwde Aesterparades van CV “De Aester” op 14 januari en 18 januari in zaal/bioscoop Royal aan de Peijerstraat in Echt.

Björn Roemen
Sus Scrofa steunt het glazen huis Echt-Susteren 15-12-2011

Op vrijdag 16 december zullen Peter Steskens, Dennis Sevriens en Johan Mewissen weer het glazen huis in gaan om 52 uur radio te maken voor het goede doel. Dit alles zonder te eten.
Uiteraard steunt Sus Scrofa deze actie.
Op zondag 18 november zal Sus Scrofa een optreden op de plats in Echt verzorgen met een aantal andere zaate hermeniekes uit de gemeente.
Ook zullen wij een verzoekplaat aanvragen voor een kleine financiële vergoeding.

Tijdens de veiling op zondagmiddag kan er geboden worden op een huiskamerconcert van Sociëteit Sus Scrofa.
De persoon die hier het meeste geld voor over heeft zal in overleg met ons een datum prikken voor dit optreden.
Meer informatie over het Glazen huis Echt-Susteren is te vinden op: www.glazenhuisecht.nl

Björn Roemen
Terugblik LKZH 29-11-2011

Op zaterdag 26 november was het eindelijk zo ver, onze deelname aan het LKZH in Beesel-Noord (Oftewel Reuver). Dit jaar was de organisatie in handen van de Drakekapel uit Beesel die dit evenement het afgelopen jaar in Dieteren hebben gewonnen.
Samen met 19 andere zaate hermeniekes hebben wij hier ons beste beentje voor gezet om het publiek zo goed mogelijk te vermaken.
Als eerste werd er geloot om de volgorde van alle verenigingen te bepalen. Voor Sus Scrofa kwam een twaalfde plaats uit de enveloppe.
Een plek lekker in het midden van het deelnemersveld zodat we rustig naar ons optreden konden toeleven. Op de bühne barstten we los met de “Shannon Song” van Rowwen Heze, direct gevolgd door “Ich bön ein bees” van Big Benny. Hierna was het de beurt aan Beppie Kraft met “Laot de zon in dien hart” waarna we gingen “Fiëste wie de Biëste” met de Janse bagge Bend. Hierna was het tijd voor de grote finale, het was nog maar een “Kwestie van Geduld” (Rowwen Heze) voordat het eindsignaal zou klinken. De 11 minuten speeltijd waren om.
Na alle kapellen gehoord en gezien te hebben was de uitslag voor ons geen verassing, het was een terechte top 3 geworden. ZH Krom Dur Dn Boch uit Leunen werd derde, ZH Kiek Mer uit Swalmen werd tweede. Als eerste werd de vereniging die er een week eerder met onze CCC-wisseltrofee vandoor ging, Jonge Klaore uit Nieuwstadt.
Sus Scrofa is net als alle overige deelnemers geeindigd op een vierde plaats.
Nieuw bij dit LKZH waren de introductiefilmpjes welke voorafgaand aan elk optreden werden vertoond. Net als de promotiefilm voorafgaand aan het LKZH werden deze films gemaakt als een parodie op de beroemde “Blue-man-group”.
Dat ze in Beesel goed “de draak kunnen steken” was bekend, maar hoe hier elke Zaate hermenie werd voorgesteld verdiend een groot compliment.
Bij het introductiefilmpje van Sus Scrofa werd op een ludieke wijze de draak gestoken met een gebeurtenis uit ons afgelopen seizoen, namelijk de persoonlijke bescherming die wij afgelopen jaar hebben gekregen van pastoor Kanke, de Aesterdaeke van CV De Aester. Dit hadden wij van hem cadeau gekregen naar aanleiding van het prinsenjaar van onze muzikale leider Nico Geerlings.
Het is een echte aanrader om deze intro-filmpjes te bekijken. Ze zijn te vinden op youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=vUWpCp-Lkd0

Het filmpje over Sus Scrofa begint op 3.04minuten.
Jonge Klaore, van harte gefeliciteerd met het binnen halen van het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes. Drakekapel, van harte bedankt voor de voortreffelijke organisatie.

Björn Roemen
Jonge Klaore winnaar eerste CCC-wisseltrofee 26-11-2011

Vrijdag 18 november hebben zich een acht tal zaate hermeniekes verzameld bij café "juffrouw zonder kop" in Echt voor deelname aan het zesde Echter CCC.

Dit jaar werd er voor het eerst gestreden om een wisselbeker. De deelnemende hermeniekes kregen elk een stemformulier waarop ze zelf hun top 3 van andere hermeniekes konden aangeven.
Sociëteit Sus Scrofa streed als organiserende vereniging niet mee voor deze beker, en de hermeniekes konden geen stem op zichzelf uitbrengen.

Na een zeer gezellige avond werden de stembiljetten verzameld en werd de top drie bekend gemaakt.

Op een derde plaats een kapel die al jaren meedraait in het Zaate Hermeniekes-circuit, en het afgelopen jaar hebben ze een enorme come-back gemaakt: DE PEIJER DOOSVLAEGELS.

De tweede plaats eindigde een nieuwkomer voor ons CCC, de zeer gezellige club van DE EALENJERS uit Oud-Geleen.

De winnaar van de wisselbeker is LKZH-favoriet Jonge Klaore uit Nieuwstadt geworden. Op een van de stembiljetten werd zelfs geschreven dat de meiden met de dwarsfluiten deze trofee cum-laude gewonnen hebben.

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd en hopelijk tot het volgend jaar bij het zevende Echter CCC.

Björn Roemen
Busvervoer LKZH 13-11-2011

Ook dit jaar zullen wij met de bus naar het LKZH reizen dat plaatsvind op zaterdag 26 november.
Supporters zijn van harte welkom om met ons mee te reizen.

De bus vertrekt om 16.00uur vanaf de nieuwe markt in Echt (Ter hoogte van de Rabobank).
De terugreis vanuit Reuver zal rond 1.00uur zijn.

Er zijn nog vrije plaatsen in de bus. Mensen die met de bus mee willen reizen kunnen ons dat laten weten via info@susscrofa.nl

Björn Roemen
Generale repetitie LKZH 13-11-2011

Op donderdag 24 november houden wij een generale repetitie om de laatste puntjes van ons LKZH-programma af te werken.

Publiek is van harte welkom om deze generale repetitie bij te wonen.

Deze repetitie wordt gehouden bij café "Juffrouw Zonder Kop" en zal starten om 21.00uur.

Björn Roemen
CCC Update 13-11-2011

Afgelopen week ontvingen wij de inschrijving van ZH Mit Veul Gelök" voor ons zesde Echter CCC (Concours des Couchons Carnavalesque).

Hiermee zijn er negen verenigingen die zich bij dit evenement zullen presenteren.
Na een optreden van Sociëteit Sus Scrofa zullen de volgende zaate hermeniekes van zich laten horen:
-Neut Zat, Ech
-De Peijer Doosvlaegels, Peij
-Jonk Vleisj, Deetere
-de Laatbleujers, Ech
-Mit Veul Gelök, Ech
-De Ealenjers, Awt-Gelaen
-Zonger Drank Geine Klank, Maasbrach-Baek
-Jonge Klaore, Nuujstadt

Nieuw dit jaar is dat de verenigingen gaan strijden om een wisselbeker.
Elke vereniging mag op een stembiljet zijn top 3 van andere verenigingen aangeven. Aan de hand van deze stembiljetten zullen punten toegekend worden.
Uiteraard wint de vereniging met de meeste punten de felbegeerde CCC-Wisseltrofee.

De aanvang van dit spektakel is om 20.30uur. Het CCC zal plaatsvinden bij café "Juffrouw Zonder Kop" op de hoek Wijnstraat/Bovenstestraat in Echt
De entree is gratis.

Björn Roemen
Sociëteit Sus Scrofa ook dit jaar naar het LKZH 05-11-2011

Dit jaar zal Sociëteit Sus Scrofa voor de vierde keer deelnemen aan het Limburgs kampioenschap zaate hermeniekes. Dit zal zijn op zaterdag 26 november in Reuver. De organisatie is dit jaar in handen van “de Drakekapel” uit Beesel, de winnaar van het vorig jaar.
Supporters kunnen dit jaar weer meereizen naar het LKZH. Om 16.00uur zal een supportersbus vanuit Echt vertrekken. Hou de website in de gaten voor meer informatie. Belangstellenden voor de supportersbus kunnen zich reeds aanmelden via email, info@susscrofa.nl
Meer informatie over het LKZH is te vinden op www.lkzh2011.nl

Op het LKZH podium zijn we geen onbekende meer. Voor het vierde achtereenvolgende jaar zetten wij hier ons beste beentje voor. Ons grootste doel is om ons zelf en het publiek te vermaken met ons aparte repertoire.
Ook dit jaar zullen we enkele nieuwe nummers laten horen welke afgelopen carnavalsseizoen voor het eerst in Limburg te horen waren. Dit met een knipoog naar de origineel uitvoerende artiesten van deze nummers.
Laat je op het LKZH dus verassen door Sociëteit Sus Scrofa. Tot 26 november in Reuver/Beesel.

Generale repetitie
Voor de LKZH-deelname zal een generale repetitie gehouden worden waar publiek van harte welkom is. Deze generale repetitie zal gehouden worden op donderdag 24 november.
Het aanvangstijdstip en de locatie van de generale repetitie komen zo snel mogelijk op de website van sociëteit Sus Scrofa www.susscrofa.nl

Björn Roemen
Het zesde Echter CCC komt eraan 05-11-2011

Op vrijdag 18 november organiseren we weer ons eigen Echter CCC (Concours des Couchons Carnavalesque). Een treffen van een aantal zaate-hermeniekes die samen de tent op de kop zullen zetten. Tussen de optredens door worden de beste carnavalsnummers van vroeger en nu gedraaid.
De locatie van dit alles is café “Juffrouw Zonder Kop” op de hoek wijnstraat/bovenstestraat in Echt, waar het spektakel om 20.30uur zal starten.
Nieuw dit jaar is een wisselbeker waar de deelnemende verenigingen zelf voor gaan strijden, maar ze zullen ook zelf de winnaar van deze beker bepalen.
Sociëteit Sus Scrofa zal zelf als eerst haar klanken laten horen. Vervolgens zullen de volgende zaate hermeniekes gaan strijden om felbegeerde wisselbeker: De Peijer Doosvlaegels (Peij), Neut Zat (Echt), De Ealenjers (Geleen), Zonger Drank Geine Klank (Maasbracht-Beek), Jonk Vleisj (Dieteren), de Laatbleujers (Echt) en Jonge Klaore (Nieuwstadt).
Uiteraard zijn belangstellenden van harte welkom om dit evenement te bezoeken, de entree is geheel gratis.

Björn Roemen
Nieuwe secretaris 05-11-2011

Afgelopen ledenvergadering heeft Björn Roemen aangegeven een opvolger te willen zoeken voor het secretariaat van de sociëteit.
Dit omdat hij zich meer bezig wil gaan houden met PR en promotie.

Björn heeft Sandra Monnens bereid gevonden om het secretariaat van hem over te nemen. De overdracht heeft inmiddels plaats gevonden.

Het contactadres van Sociëteit Sus Scrofa blijft vooralsnog ongewijzigd.

Björn Roemen
Een goed begin van een nieuw seizoen! 24-10-2011

Afgelopen zaterdag 22 oktober hebben wij deel mogen nemen aan het kapellentreffen van ZH "de ealenjers" uit Geleen.
Al met al een zeer gezellige avond waar we samen met een aantal andere verenigingen eindelijk weer eens onze klanken ten gehore konden brengen.

Een ideale gelegenheid om enkele van onze nieuwe nummers te kunnen testen bij het aanwezige publiek.

Elke deelnemende vereniging kreeg voor aanvang een stemformulier waar op aangegeven kon worden welke collega-vereniging zij het beste vonden.
De kapel met de meeste stemmen mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.
Tot onze grote verbazing werden wij beloond met de meeste stemmen, waarna ons "verke van 't jaor" de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Na deze overwinning konden wij het uiteraard niet laten om nog enkele nummers te spelen voor het nog aanwezige publiek.

Al met al een goede start van het nieuwe seizoen.
Ons volgende optreden zal zijn bij het 2x11 jarig jubileum van onze collega's van zaate hermenie "zonger drank geine klank" uit Maasbracht-Beek.

Björn Roemen
Barbecue 2011 18-07-2011

Zaterdag 16 juli vond ter afsluiting van het afgelopen seizoen, onze jaarlijkse barbecue plaats. Dit jaar werd deze gehouden bij Roger Kessels, die zijn laatste avond als ‘Verke van ’t Joar’ was ingegaan.

Het weer zat helaas niet mee, de barbecue moest binnenskamers worden gehouden. De gezelligheid was er uiteraard niet minder om, en er werd ook dit jaar in grote proporties vlees gegeten en bier gedronken.

Hét hoogtepunt van de avond was natuurlijk de bekendmaking van het nieuwe ‘Verke van ’t Joar’. Na een spannende speech heeft Roger als zijn opvolger Björn Roemen uitgekozen! Vanwege de feiten dat hij veel doet voor Sus Scrofa, er altijd bij is, en al 100 jaar bij de sociëteit zit, is deze keuze dan natuurlijk ook meer dan verdiend!

Via deze weg willen we Roger en zijn gezin bedanken voor de gastvrijheid en organisatie. En Björn wensen wij natuurlijk veel succes, plezier en sterkte toe als ‘Verke van ’t Joar’ voor komend seizoen!

Tim
Vastelaovendj 2011 25-03-2011

Op zich hadden we met Sus Scrofa een rustig carnavalsseizoen gepland.
Geen jubileumjaar en verder ook geen gekke dingen.
Totdat plotseling één van onze verkes, en ook nog wel onze muzikale leider Nico, uit het Aesterei kwam!
Toen was het gedaan met de rust…

Een kort overzicht van onze activiteiten in het afgelopen carnavalsseizoen:
Met een groot deel van de groep hebben we ‘De nach van de nuuje Prins’ bezocht. Weliswaar zonder muzikaal optreden, maar de gezelligheid was er niet minder om. Een gave band en een uitverkochte zaal zorgden ervoor dat dit zonder meer een geslaagde avond was!

Op de prinsenreceptie hebben we de prins een serenade gebracht, plus aan beide prinsen een prachtig door Milou zelfgemaakt portret cadeau gedaan. Wij hopen dat Prins Nico I en Jeugdprins Cas I hier nog jarenlang plezier aan beleven.

Het hoogtepunt was natuurlijk de optocht zelf op carnavalszondag.
Als thema hadden we gekozen voor ‘Weer zeen ós leiding kwiet’.
Dit kon natuurlijk op meerdere manieren worden opgevat en daardoor ontstond een leuke variëteit aan uitbeeldingen.
Sommigen waren verkleed als loodgieter om de leiding te zoeken, anderen waren lid geworden van de scoutingclub om de leiding op te sporen, en zo waren nog diverse attributen als vergrootglazen en verrekijkers te zien die als hulpmiddel werden gebruikt om de leiding te vinden.

Op carnavalsmaandag hebben we, inclusief muziekinstrumenten, naar de optocht van Pey gekeken bij Roel & Queeny op de Bosstraat. Hier vormen we elk jaar een Sus Scrofa ambassade, en dit jaar hebben we tijdens de optocht tussendoor ook muziek gemaakt.
’s Avonds staat steevast een optreden op het Verkesbal op het programma. In onze verkespakken knalde de muzikaliteit van het podium!

Carnavalsdinsdag was alweer de laatste dag, en hebben we nog een kleine kroegentocht gehouden en wat geträöt in Kefee de Witte, Juffrouw Zonder Kop en tenslotte Café de Mert. Tussendoor was het alweer tijd om de vastelaovendj op de Plats af te sluiten en prins Nico een laatste ode te brengen door nog één keer een polonaise te organiseren en af te sluiten met de Sjlager en het Limburgs Volkslied.

Al met al is Vastelaovendj 2011 prima verlopen en was dit een carnaval om nooit te vergeten!

Tim Severins
Sus Scrofa onder persoonlijke bescherming Aesterdaeke 21-02-2011

Tijdens de prinsenreceptie van onze prins Nico I en jeugdprins Cas I was er nog een bijzondere toezegging van pastoor Kanke, de “Aesterdaeke” van CV “De Aester”.

De Aesterdaeke deed de toezegging dat alle Sus Scrofa's tijdens de vastelaovesdagen onder zijn persoonlijke bescherming zullen staan.

Bij deze toezegging behoorde een mooi certificaat dat de Aesterdaeke op de receptie heeft aangeboden aan onze prins Nico I.
Nico heeft later tijdens de receptie dit certificaat overgedragen aan Sociëteit Sus Scrofa.

Met deze persoonlijke bescherming op zak kan ons vastelaovesseizoen nu al niet meer stuk en zijn wij klaar om met een beschermd gevoel de dolle dagen in te gaan.

Sjregkedek!

Björn Roemen
Prinsenreceptie prins Nico I 21-02-2011

Op 20 februari was de prinsenreceptie voor onze prins Nico I en jeugdprins Cas I in broen café “de Mert”.
De Sus Scrofa leden die ook bij de harmonie zijn hadden een drukke middag voor de boeg. Allereerst werden de prinsen en hun gevolg door de koninklijke harmonie afgehaald bij cafë “juffrouw zonder kop” om vervolgens in een muzikale stoet naar het broen cafë te trekken.
Na een serenade was het voor de Sus Scrofa leden omkleden geblazen.
Vervolgens was het aan Sociëteit Sus Scrofa om de prinsen muzikaal te feliciteren en hun een geweldige “vastelaovend” toe te wensen. Dit natuurlijk in het bijzonder voor onze prins Nico I.

Voor het cadeau voor de prinsen hebben wij onze eigen kunstenares Milou van Montfort ingeschakeld. Zij heeft voor beide prinsen een geweldig schilderij gemaakt van hun prinsenfoto's.
Het aanbieden van deze schilderijen viel hoorbaar in de smaak bij de vele aanwezigen in de zaal.

Als dank voor deze schilderijen kreeg Milou uit handen van prins Nico I de jaaronderscheiding van CV de Aester uitgereikt.

Björn Roemen
Proclamatie van Prins Nico I 30-01-2011

Bie de gratie en de wiesheid vanne raod van èlf
Regerendj Prins van 't Aesterriek
Groatvors vanne Jörispöt
Gebaore op hôngerd maeter van 't spaor in Ech Noord
Jôngste telg oet 't muzikale nès van Henk en Tinie
Vanaaf de èlfdje vanne èlfdje 2008 partner van Jolanda
Muzikale “lijder” van Sociëteit Sus Scrofa
Trômpettist bie de Käöninklikke Hermenie van Ech
Aangetroudj lid van Zate Hermenie “Jonk Vleisj” oet Deetere
Gelaegenheids-badmintonner bie 't Roat in Ech
Fan van alle vôrme en meziek van Zate Hermeniekes

Gaeve te kènne en make bekèndj:
det Jolanda en ich gruuets zeen det ich tôt 52e Prins van 't Aesterriek bön gekaoze
det ich mich 'ne waardige opvolger zal tuuene van mien eminente väörgengers
det mien lieërlinge 't mit dees daag zônger mich môtte stèlle
det miene sjat mich dit jaor haopelik neet teväöl zal misse
det weer 'n receptie haoje wo-op w'r ederein verwachte
det weer haope det mien femilie en vrunj dit jaor in miene optoch mitdoon
det mien Zate Hermenie dit jaor zônger mich zal mitloupe in miene optoch
det alle Zate Hermeniekes zich dit jaor döbbel zoa hel zulle laote huuere
det weer haope det alle Aesters en Aesterlingskes 'ne sjoane carnaval höbbe
det miene sjlager “Echterlandj, Aesterlandj” door alle Aesters mitgezônge weartj
det weer ederein 'ne sjoane vastelaovendj wènse ônger mien motto:

“Meziek is mien lust en laeve,
mer ouch zônger träöt zal ich vol gaas gaeve!”


Gegaeve te Ech op 29 jannewari 2011
tiedes “De Aesterparade” door Auwt-Prins Sjef I

Björn Roemen
Onze Nico is prins Nico I van CV de Aester!!! 30-01-2011

Tijdens de jaarlijkse aesterparade van CV de Aester is onze muzikale “lijder” Nico Geerlings uitgeroepen als 52e prins van het aesterriek..
Een gebeurtenis die niemand had zien aankomen. Als muzikaal leider begeleidde hij onze club als vanouds door de hele avond. Na het aftreden van prins Sjef I zij hij dat hij zich niet zo lekker voelde en dat hij even naar het toilet ging. Tim Severins nam vanaf dat moment de muzikale leiding over.
Niemand had kunnen denken dat onze Nico zich op dat moment al aan het omkleden was in zijn prinsentenue.
Toen was het grote moment aangebroken. Het beroemde aesterei werd de bühne opgereden.
De laatste weken waren er genoeg geruchten ontstaan over wie uit het aesterei zou gaan springen.
De voorzitter van de Aester, Ger Bisschops, begint een tipje van de sluier op te lichten.
Een prins uit een muzikaal nest. Dan moet het zeker een bekende voor ons zijn.
Het geschetste profiel kon nog voor meerdere kandidaten gelden.
Toen werd gezegd dat het de muzikaal leider van Sus Scrofa was. Daarna sprong onze Nico uit het ei. De gebruikelijke “Zònne gooie” werd ingezet. Tijdens het spelen van deze noten drong pas door wat er gaande was. ONZE NICO IS PRINS. Voor velen heeft het enkele minuten geduurd voordat er beseft werd dat het echt waar was. Er was gekozen voor een jonge prins, en dan uitgerekend onze Nico. Dit werd uiteraard tot in de late uren gevierd door CV de Aester en Sociëteit Sus Scrofa.
Wij wensen Nico, en zijn vriendin Jolanda, heel veel plezier en lol toe tijdens zijn regeerperiode en waar mogelijk zullen wij hem zeker muzikaal ondersteunen. Nico zal regeren met de spreuk:

“Meziek is mien lust en laeve,
mer ouch zónger träöt zal ich vol gaas gaeve!”


Op zondag 6 februari zal de jeugdprins worden uitgeroepen die samen met Nico zal gaan heersen over het Aesterriek.
Nico en de jeugdprins houden receptie op zondag 20 februari 2011 van 15.11 uur tot 19.11 uur bij Broen Café de Mert.

Björn Roemen
Sociëteit Sus Scrofa steunt het Echter glazen huis 19-12-2010

Sinds vrijdagmiddag 17 december zitten de DJ's Dennis Sevriens, Peter Steskens en Johan Meuwissen opgesloten in het Echter glazen huis op de plats.
Dit allemaal voior het goede doel, geld inzamelen voor de serious request actie van 3FM.
Ook zij draaien tegen betaling verzoekplaatjes op de lokale radio LOESfm.

Op zaterdag 18 december heeft een delegatie van Sociëteit Sus Scrofa de sneeuwbuien getrotseerd om een bezoek te brengen aan het glazen huis Echt.
Uiteraard zijn wij hier niet met lege handen naartoe gegaan.
Namens de vereniging hebben wij een bedrag van 2x11 euro aangeboden met als verzoekplaat de nummer 19 uit ons repertoire, “Demasiado Corazon” van Willy Deville.

Aangezien Dennis en Peter veel voor ons hebben betekend bij ons afgelopen Concours des Couchons de Carnavalesque (CCC), heeft de organiserende CCC-Commissie nog een donatie van 1x11 euro gedaan, dit in ruil voor het nummer “de toet” van Rowwen Heze.
Deze plaat was de aanleiding voor een ludieke polonaise op de Plats waar de sneeuw nog steeds naar beneden dwarrelde.
Aansluitend zijn er vanuit café Juffrouw Zonder Kop nog enkele verzoekplaten aangevraagd door een aantal leden op persoonlijke titel.

Zondagmiddag zullen de Echter DJ's het glazen huis verlaten, om de opbrengst dinsdag aan te bieden bij het grote glazen huis van 3FM in Eindhoven.

Björn Roemen
CCC komt steeds dichterbij 20-11-2010

Afgelopen week ontvingen we van ZH neut zat het bericht dat ze graag willen deelnemen aan ons Concours des Couchons Carnavalesque.
Hiermee hebben we een vol programma met een gevarieerd aanbod van zaate hermeniekes.
Vanaf 20.30u zullen de volgende verenigingen hun klanken laten horen:
-ZH Neut zat Echt
-ZH Repke Tepke Echt
-ZH de laatbleujers Echt
-ZH mit veul gelök Echt
-ZH Zonger drank geine klank Maasbracht-Beek
-ZH Jonge Klaore Nieuwstadt
-ZH Sociëteit Sus Scrofa Echt

De komende week ontvangen de deelnemende verenigingen een mail met meer informatie.

Björn Roemen
5e Echter CCC vrijdag 26 november as. 14-11-2010

Op vrijdag 26 november organiseert Sociëteit Sus Scrofa voor de vijfde keer het Echter Concours des Couchons Carnavalesque (CCC).
Een gezellige avond vol zaate hermeniekes-muziek die om 20.30u zal aanvangen.
Dit jaar is café juffrouw zonder kop voor de tweede maal de locatie voor dit evenement.
Het beloofd een gevarieerde avond te worden dankzij de diversiteit aan deelnemers.
De ene zaate hermenie is er slechts een paar jaar, een ander heeft onlangs het 20-jarig jubileum gevierd, en weer een ander bestaat volgend jaar 2x11 jaar. Ook zijn de nummers twee en drie van het afgelopen Limburgs Kampioenschap vertegenwoordigd.
Om welke verenigingen het tot nu toe gaat? Sociëteit Sus Scrofa ,deLaatbleujers, Repke Tepke en Mit Veul Gelök uit Echt, Jonge Klaore uit Nieuwstadt en Zonger drank geine klank uit Maasbracht-beek. Als er nog zaate hermeniekes zijn die willen deelnemen kunnen deze zich melden via info@susscrofa.com.
Naast deze deelnemers zal DJ Dennis Sevriens zorgen voor de nodige muziek.
Iedereen is van harte welkom om bij dit evenement aanwezig te zijn. De entree is geheel gratis.

Björn Roemen
LKZH review 14-11-2010

Op zaterdag 30 oktober hebben wij voor de derde maal deelgenomen aan het Limburgs Kampioenschap voor Zaate Hermeniekes (LKZH).
De eerste leden zaten al om 12.30u aan de schminktafel bij Annique.
Aan het eind van de middag gingen we met een gezellige fietstocht naar het verre Dieteren.
Ook dit jaar waren we weer ruim op tijd voor de loting die bepaalde dat wij als negende van de veertien moesten optreden.
Hoe dichterbij het moment van optreden kwam, hoe meer de gezonde spanning deed toenemen.
Eerst nog even onze vrienden van “ZH jonge klaore” uit Nieuwstadt aanmoedigen om vervolgens snel onze instrumenten uit de koffers te pakken.
De laatste pompen en ventielen werden nog gesmeerd en de laatste peptalks uit verschillende hoeken werden aangehoord.
Tijdens onze aankondiging liepen we nog wat onwennig het grote podium op.
De tijd start en Joost en Luc zetten de solo van “Fiëste wie de Biëste” in.
Tijdens deze solo tuurt iedereen naar de menigte. Onze vlaggen wapperen nog wat onwennig in het publiek en “knorretje” heeft een mooi uitzicht vanaf de roze paraplu van Miriam.
Het einde van de solo nadert. En dan... PAAF!!!
De confettishooters doen hun werk. Een grote wolk van roze papiertjes dwarrelt enkele seconden voor het podium. “Fieste wie de biëste” wordt tot het maximale tempo opgevoerd en iedereen begint als een geoliede machine vrolijk door elkaar te lopen.
Dan is het hoog tijd voor een eerbetoon aan de makers van onze nieuwe kleding (Ans en Miriam, nogmaals bedankt). Bij veel leden komen de jeugdherinneringen boven bij het inzetten van “Kojboj en indiane”. Kojbojs schieten met hun geweertjes en een enkele indiaan tuurt ver over het publiek heen richting de jurytafel.
Genoeg jeugdsentiment, tijd om een pilsje te pakken tijdens “Höf de glaazer in de loch”. Het publiek doet vrolijk mee en menig bierglas wordt in de lucht gehouden.
Dan is het hoog tijd om te gaan “Sollicitere”. Het publiek doet steeds enthousiaster mee op de eerste tonen van de bas. Na deze sollicitatie worden we allemaal door het publiek aangenomen.
Dan kom je tot de conclusie dat “vandaag” een dag is die voor iedereen dubbel en dik is geslaagd.
Ondanks dat dit nummer al vaker voorbij is gekomen blijft het publiek wild meedoen.
Voor ons een grote reden om ons grote “Gelök” te uiten tijdens ons laatste nummer.
Toen ging het licht uit en de eindtune startte. De twaalf minuten waren voorbij.
Uitgeput maar voldaan mengde we ons weer in de vrolijke menigte.
“Wauw”, “Geweldig gespeeld”, “Zelfs Lei Meissen klapte voor jullie”, en zelfs “Jullie winnen” en “Stop de instrumenten maar niet te ver weg” is een greep uit de reacties die we uit alle hoeken te horen kregen.
Het oordeel van de jury was voor ons niet meer belangrijk, ondanks dat de jury ons niet met een top drie plaats beloonde. De vele positieve reacties uit het publiek waren voor ons de hoofdprijs.
Langs deze weg willen we iedereen bedanken die ons voor, tijdens en na het optreden heeft geholpen voor het maken van dit geweldige optreden.
En natuurlijk een groot woord van dank voor al onze supporters.
ZH Jonk Vleisj uit Dieteren, bedankt voor een voortreffelijke organisatie van deze voor ons geweldige avond.

Björn Roemen
Sus Scrofa naar het LKZH 18-10-2010

Op zaterdag 30 oktober zal zaate hermenie Sociëteit Sus Scrofa voor de derde keer deelnemen aan het Limburgs kampioenschap zaate hermeniekes. Dit kampioenschap zal dit jaar georganiseerd worden door hun collega's van ZH. Jonk Vleisj in Dieteren. De muzikanten hebben de afgelopen weken veel gerepeteerd om een spetterend programma neer te kunnen zetten dat bestaat uit de beste Limburgse vastelaovesnummers.

Generale repetitie
Op donderdag 28 oktober zal Sociëteit Sus Scrofa een openbare generale repetitie organiseren. Tijdens deze repetitie zullen de laatste details van het optreden goed afgestemd worden en zal het volledige programma een aantal maal doorgespeeld worden.
Belangstellenden voor deze generale repetitie zijn van harte welkom om 19.30u in de zaal van café/discotheek Stoba aan de Bovenstestraat in Echt

LKZH-fietstocht
Supporters en belangstellenden die Sociëteit Sus Scrofa graag willen vergezellen tijdens het LKZH zijn van harte uitgenodigd om in een gezellige LKZH-fietstocht af te reizen naar het verre Dieteren.
Omdat de loting van het LKZH reeds om 17.00u is gepland zal deze fietstocht om 16.30u vertrekken vanaf café de Witte aan het vrijthof in Echt. De samenkomst is vanaf 16.00u.

De fietstocht zal via de Bovenstestraat, het Bovenste Eind en de Doorderweg naar Dieteren gaan. De muzikanten van Sociëteit Sus Scrofa hopen op vele supporters die hun tijdens deze gezellige fietstocht willen vergezellen. De mensen welke niet aanwezig kunnen zijn in de LKZH-tent kunnen de muzikanten succes wensen langs de route van de fietstocht.

CCC
Wie niet genoeg kan krijgen van de vrolijke klanken van een zaate hermenie kan op vrijdag 26 november terecht bij café Juffrouw Zonder Kop op de hoek Wijnstraat/Bovenstestraat in Echt. Daar organiseert Sociëteit Sus Scrofa voor de vijfde maal het Echter CCC (Concours des Couchons de Carnavalesque). Een gezellige avond waar een aantal zaate hermeniekes uit de regio zich zullen treffen om het aanwezige publiek te vermaken met hun vrolijke klanken. Deze muziekavond zal om 20:30u starten.

Björn
Barbecue 2010 25-08-2010

Zoaterdig 21 augustus sting de allerlètste activiteit van het seizoen 2009-2010 op het programma, en dit is zowie altied ózze joarlikse barbecue.

Dit joar vónj deze plaats bie de oajers van Wouter toes, op de Jacobastroat in Pey. Een sjoan tent woor opgezat, het waer woor hertstikke good en aug dit keer moogde wer weer geniete van een ech verke op de barbecue!

Zowie eeder joar wurd om 11:11u door het oud verke van ’t joar, het nuuj verke van ’t joar gekoaze. Aan Sandra dus de eer om ene opvolger te zeuke in ós verkesgezelsjap.

Det woor prima geluktj, en Roger is dit joar de gelúkkige!

Hae zit al bie Sus Scrofa vanaaf het aller-prilste begin, is zelfs ein van de oprichters en stuit al joarelang op muzikaal en organisatorisch gebied kloar veur de vereiniging. Den moge wer toch waal stelle det het terech is det hae dit joar de verkeskètting moog drage!

Noa het officiële gedeilte woor het natuurlijk tied om los te goan op al det beer, al deeje wer det veur het officiële gedeilte aug al natuurlijk. Aug dit joar woor alles weer prima verzurgd en wille wer de commissie en alle sponsors en betrokkenen via deze waeg bedanke veur weer eine sjoane bbq.

Weer hubbe het aafgelaupe seizoen op een gooj meneer aafgesloate en zeen weer gans opgelaaje veur het nuuje. Det mot aug waal, want vriedig stuit de 1e repetitie alweer op het programma…

Tim Severins
Häötemetäötegeträöt + prinsenreceptie + ZHF Montfort 31-01-2010

Afgelopen weekend was een druk weekend voor Sus Scrofa. Het begon op zaterdagavond in cultureel centrum Don Bosco in Heel. Hier werd het traditionele Häötemetäötegeträöt georganiseerd door VV de gangmaekers uit Heel. Tussen een 10-tal zaate hermeniekes besteeg Sus Scrofa als derde zaate hermenie de buhne waar ze een mooie set muziek ten gehore bracht.
Een dag later was het weer vroeg dag voor de muzikanten. Net na het middaguur werd alweer verzameld om CV de Aester te begeleiden naar hun traditionele prinsenreceptie.
Aan het begin van deze receptie werden prins Sjef I en jeugdprins Nick I uiteraard op een ludieke wijze gefeliciteerd en werd hen een verkesechtige vastelaovendj toegewenst.
Aansluitend aan deze receptie gingen de muzikanten naar Montfort voor het jaarlijkse Zaate Hermeniekes Festival. Een 9-tal zaate hermeniekes namen deel aan een gezellige kroegentocht langs de Montfortse cafe's. Uiteindelijk kwamen alle deelnemers weer samen bij zaal "De vogel" voor de prijsuitreiking.
Allereerst werd hier de prijs uitgereikt voor de ludiekste muzikant. Deze prijs ging naar de trombonist van Sus Scrofa, Koen Hausmans.
Vervolgens werd de top 3 bekend gemaakt. Sus Scrofa werd door de jury beloond met een mooie derde plaats achter de baerekapel uit Heel en Zaate hermenie Jonge Klaore uit Nieuwstadt die er verdiend met de eerste plaats vandoor ging.
Al met al een druk weekend met veel gezelligheid. Sus Scrofa is klaar om de vastelaovendj verkesechtig ta gaan vieren. Ons volgende optreden zal zijn bij het vastelaovesconcert van ZH Repke Tepke op vrijdag 5 februari bij de Stoba in Echt.

Björn Roemen
Aesterparades achter de rug en sjlager 18-01-2010

Voor Sociëteit Sus Scrofa is het nieuwe carnavalsseizoen nu echt in volle gang nu de jaarlijkse Aesterparades van CV de Aester goed zijn begeleid.

Tijdens de Aesterparade op 9 januari werd voor het eerst onze sjlager "Vastelaovend Verkesechtig Viere" aan het publiek ten gehore gebracht.
Deze sjlager is gemaakt door een speciale sjlagercommissie. De muziek is gemaakt door Johan Geerlings en de tekst is gemaakt door Wiro Geerlings.
Voor de zang van de sjlager zijn Franka Maassen en Roger Kessels verantwoordelijk.
Voor de opname van deze sjlager heeft Sus Scrofa gebruik mogen maken van de faciliteiten en de kennis van de technici van de Echter Revue.
De opname van de sjlager is elders op deze site gratis te downloaden.

Björn Roemen
4e Echter CCC in aantocht 16-11-2009

Op zondag 29 November organiseert Sociëteit Sus Scrofa voor de 4e keer het Echter CCC, het Concours des Couchons Carnavalesque.

Een middag vol gezellige muziek, uitgevoerd door een aantal Zaate hermeniekes uit de regio.

Deze middag start om 14.11uur en de muzikale optredens zullen duren tot ongeveer 19.00uur.

Tussen de optredens door wordt de muziek verzorgd door DJ Dennis.

De lokatie voor deze feestmiddag is bij café "Juffrouw zonder kop". Wijnstraat 1 in Echt.

Björn Roemen
Opening Carnaval 16-11-2009

Zondag 15 november heeft de Echter carnavalsvereniging De Aester officieel het vastelaovendjseizoen geopend!

Dit jaarlijks feest werd gehouden bij Broen Café De Mert, waarbij jaarlijks belangrijke artiesten als De Laatbleujers aanwezig zijn. Hier kon een optreden van Sociëteit Sus Scrofa natuurlijk ook niet ontbreken.

Een paar weken na het LKZH zit het muziekrepertoire nog goed in het hoofd bij de meeste muzikanten. Ook wij zijn nu officieel begonnen aan het Echter Vastelaovendjseizoen, en er zullen nog vele activiteiten volgen!

Tim Severins
Rowwen Hčze Koperen Cover Competitie 2009 09-11-2009

Op 8 november was Sociëteit Sus Scrofa 1 van de 6 deelnemers aan de Koperen Cover Competitie van Rowwen Hèze. Het was de 1e keer dat dit evenement werd georganiseerd in de Rowwen Hèze feesttent te Horst-America, en meteen waren wij één van de genomineerden. Dit hadden we te danken aan een opgestuurde opname van het muzieknummer Kroeneberg, die we 'even snel' hadden opgenomen op onze repetitiemiddag voor het LKZH.

Elke zaate hermenie moest 1 nummer van Rowwen Hèze ten gehore brengen. Wij waren als laatste hermenie aan de beurt. Van de presentator Emil Szarkowicz mochten we zelfs een 2e nummer ten gehore brengen. Dit werd natuurlijk 'Een kwestie van geduld', dat daarbij ook nog eens 2x zo goed overkwam bij jury en publiek.

Helaas geen prijs voor ons, de hoofdprijs ging naar Jonk Vleisj uit Deetere. Toch zijn we wederom een geweldige ervaring rijker, en hebben ons goed geamuseerd in de tent van Rowwen Hèze. Zeker toen ze later op de middag zelf nog even begonnen te spelen.... ;)

Tim Severins
LKZH 2009 04-11-2009

Zaterdag 31 oktober heeft Sociëteit Sus Scrofa voor de tweede keer in hun historie deelgenomen aan het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes, afgekort het LKZH.

Na weken, zo niet maanden aan muzikale voorbereiding zijn we dit jaar met een volle bus met spelende leden en supporters afgereisd naar Horn. De organisatie lag dit jaar namelijk in handen van zaate hermenie Gans Om, die vorig jaar winnaar waren.

De loting was ons dit jaar gunstiger gezind. Waren we vorig jaar nog als allereerste aan de beurt, waarbij we ook nog eens te laat waren, kwamen we dit jaar lekker als 9e uit de loting! Ons optreden ging erg goed, het enthousiasme spatte van het podium! Muzikaal klonk het ook helemaal niet verkeerd, met originele nieuwe nummers als onder andere 'Ut Daak Draaf', 'Gelök' en 'Kroeneberg'.

Helaas zijn we ook dit jaar niet in de prijzen gevallen, al waren we volgens enkele juryleden zeker één van de kanshebbers! We zijn in elk geval op de goede weg, hadden een goed en verzorgd muzikaal programma en fantastische supporters!

Wie het LKZH dit jaar gewonnen heeft is niemand minder dan Jonk Vleisj uit Dieteren. Hierbij voor hen dan ook onze felicitaties en een bedankje voor het feit dat we volgend jaar met de fiets naar het LKZH kunnen! ;)

Tim Severins
Barbecue 2009 12-08-2009

Zoaterdig 8 augustus sting veur Sus Scrofa de joarlikse barbecue op het programma. Deze waerde gehoaje bie het ‘Verke van ’t Joar’ van aafgelaupe joar: Nico Geerlings. De tuin woor prima ingerich, het waer woor heerlijk en der woor genóg ingekoch. Alles woor dus good geregeld. Dit joar hubbe wer ós zelfs es echte verkes gedrage door een compleet verke van 25 kilo op de barbecue te ligge en doa het vleis van aaf te aete. Det woor ós erg good bevalle, en het zoe good kènne det wer doa een traditie van goan make.

Om 11:11u woor het den tied veur de bekende verke-van-‘t-joar-oetverkeezing. Nico, es verke van aafgelaupe joar, moogde eemes oetkeeze. Hae had euverigens de bijbehorende ketting aug nog mer net op het litste momentj gevónje tússe de carnavalsspulle wo der al 4 keer tússe gekeke hauw. Mer good, det is dus good aafgelaupe, en het nuuj verke is neemes minder den Sandra Monnens gewoare! Sandra haet dit natuurlijk meer den verdeend. Het woor sowieso weer eens tied veur een maedje, en Sandra kenmerkt zich door enorme inzet, is pas bie het bestuur aangetraoje en is natuurlijk een groate belofte veur de toekomst.

Weer winse Sandra mit z’n alle den aug proficiat en veul succes & plezeer het kómende vastelaovendjseizoen! :)

Tim Severins
Vastelaovendj 2009 28-02-2009

Op dit moment det ig dit sjrief, is het 28 februari. Alles is veurbie. De vastelaovendj is aafgelaupe, de Aester is weer veur langere tied gevlaoge en de beerkrane drejje weer op iets liaagere toere.
Dit joar woor, zowie eederein waal inmiddels wit, het jubileumjoar van Sus Scrofa. En dit haet Ech geweite. Ig weit neet of mien geheuge nog gans volledig is, mer ig zal zoveul meugelik evenemente en hoagtepunte hie nog ff op digitaal papier zitte, zodet alle website-bezeukers aug weite waat weer allemoal oetgespoakt hubbe aafgelaupe waeke.

Veurdet de veer daag van carnaval aanbroke, zeen der al tal van veurbereidingen aan veuraaf gegange. Sus Scrofa haet de joarlikse prinsenreceptie bezoch om prins Rob I en jeugdprins Dennis I een hendje te gaeve. Wer zeen ónger het viaduct in Maasbrach-Baek prins Tim en zien prinses Simone goan felicitere. In Hael zeen wer nog gewaes veur een gezellig zaate hermeniekes treffe, genaamd het ‘Häötemetäötegeträöt’ van de Baerekepel. En een waek veur de vastelaovendj zeen wer in de Stoba gewaes en hubbe wer het Vastelaoves Concert van Repke Tepke bezóch.

Een waek later woor het éch zover, de vastelaovendj! Op de zaoterdig hubbe wer op de Plats in Ech mitgeholpe in het tússebuffet en achter de frisdrank, om de minse op het Platsspektakel van genóg drinke te verzeen. Op zunjig hubbe wer de groate optoch in Ech gelaupe, op moandig de groate optoch in Pey en dinsdig de kinjeroptoch in Ech nog gelaupe. Tússedoor hubbe wer ‘s moandigs nog ff getreut op het Verkesbal van de Laatbleujers in de sjuur van Kefee de Witte. Dinsdigoavendj hubbe wer den tenslotte de carnaval officieel aafgesjloate en nog ffkes get meziek gemaakt in Kefee de Witte en bie Juffrouw Zonder Kop.

Een drúk programma, mer eederein haet der erg van genoate en alles is supergood gegange. Ig dink det wer erg tevreje moge zeen mit wie weer het jubileumjoar zeen doorgekómme en haupe nog veule joare mit te goan en nog veule carnavalsseizoene moge mitmake! Sjreggedek! :M

Tim Severins
De Aesterparades! 26-01-2009

Mit de aesterparades achter de rúk is het Echter carnavalsseizoen noe pas éch begónne!

Zoaterdig 17 januari sting de joarlikse Aesterparade op het programma. Dit joar vónj deze plaats in het Royal theater. Bioscoopzaal 4 woor binne een paar daag omgetoverd in ene echte carnavalszaal! De bühne woor iets kleiner, mer det noom neet weg det wer deze oavendj weer op een gooj en leuke meneer muzikaal hubbe opgeloesterd.
Veul meziek, veul beer, veul plezeer, ene nuuje zaal en ene nuuje prins kenmerkten deze oavendj.
Dae nuuje prins is gewoare: Rob Hölsgens! Komendj seizoen moog Prins Rob I mit de scepter zwejje in ós Aesterriek. Weer winse Rob den aug veul sjpass, plezeer en succes toe veur komendj vasteloavesseizoen! :)

Woonsdig 21 januari woor de Aesterparade veur senioren aan de beurt. Aug op deze oavendj de taak aan Sus Scrofa om veur de muzikale oploestering te zurge.
Dit woor natuurlijk aug weer ene prachtige oavendj mit een geweldig publiek, lachwekkende en sjoane artiesten en leuke vastelaovesmeziek.

Bie ene nuuje prins heurt natuurlijk aug ene nuuje jeugdprins!
Deze wurd altied oetgerope op de Jóng Aesterparade, dae dit joar op zunjig 25 januari waerde gehaoje. Eerst ging Sus Scrofa same mit carnavalsvereniging De Aester de oaje jeugdprins ophoale aan het Jeugdhoes. Vervolges hubbe wer deze mit meziek noa de Stoba begeleid en doabinne nog een paar leedjes gespeeld.
Om 16 oer waerde vervolgens de nuuje jeugdprins oetgerope, en dit is Dennis Goertz gewoare: Jeugdprins Dennis I dus!
Aug hem wille wer veul succes en plezeer winse komendj carnavalsjoar! :)

Tim Severins
Nuuje leeje! 26-01-2009

Inmiddels haet Sus Scrofa weer een drietal nuuj leeje derbie gekrege!
Al get langer is ós midde is Jessie Geerlings. Zie kumpt op alt sax het saxofoonregister versterke.
Doanaeve kumpt nuuj lid Tim Stalman op trombone het zwoar koper ene nuuje impuls gaeve.
Tenslotte kumpt Thomas van Kempen get extra volume op sjlaagwerk toevoege op zien trumke!
Wer winse alle nuuje leeje veul succes en plezeer toe in ózze vereniging! :M

Tim Severins
3e Deeters Zaate Hermeniekes Treffe 04-12-2008

Zaterdag 29 november zijn we met Sus Scrofa op bezoek geweest in Dieteren, waar alweer het 3e Deeters Zaate Hermeniekes Treffe plaatsvond. Jonk Vleisj had het ook dit jaar weer goed voor mekaar met een deskundige jury, veel zaate hermeniekes en een geweldig nieuwe duivelse outfit van henzelf.

Ongeveer 11 zaate hermeniekes maakten hun opwachting en wij mochten vlak voor de pauze het podium op. Een kwartier de tijd hadden we om enkele nieuwe, en enkele oude vertrouwde stukjes ten gehore te brengen.

Rond 1 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. De jury vond dat naast de 1e en 2e plaats, iedereen een 3e prijs verdiende en dus werd de bijbehorende beker in stukjes gehakt! Toen hadden wij ineens ook weer eens een prijs!
Aangezien ons stuk het onderste gedeelte van de beker was, en hier dus feitelijk '3e prijs' opstaat, hadden wij zelfs het beste stuk!
De jury was, afgezien van het feit dat ze zich als Feuerfrei voordeden, blijkbaar niet bestand tegen het vurige verleiden van onze dames.

Na de prijsuitreiking speelde de Limburgse topband Promilaasj nog 'even' door, en werd het voor het merendeel van de groep toch nog een late avond! Wel weer een gezellige, en hopen er volgend jaar dan ook zeker weer bij te zijn! :M

Tim Severins
LKZH 2008 03-11-2008

Zaterdag 1 november heeft Sociëteit Sus Scrofa deelgenomen aan het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH) in Heijtse.

We deden voor de eerste keer mee in onze geschiedenis, en de loting bepaalde dat we ook als allereerste zaate hermenie mochten optreden. Dit was een heerlijk begin, zeker omdat de bus pas om 17:40u vertrok in Echt en we 18:00u dus nooit zouden gaan halen....
Gelukkig mocht ons optreden toch doorgaan, en we stonden dan ook vol adrenaline toch nog om 18:15u op de bühne, en hebben we er toch een knallend feest van gemaakt!

Hierna konden we de rest van de avond ontspannen achterover leunen met een klein beetje bier, en hebben we alle andere zaate hermeniekes langs zien komen, en veel hiervan maakten een erg goede indruk.
Uiteindelijk bij de prijsuitreiking werd bekend dat we een (gedeelde) 4e plaats hadden gewonnen. Op de 3e plaats was de Baerekepel uit Heel geëindigd. De 2e prijs was gewonnen door Jonk Vleisj uit Dieteren, en de hoofdprijs ging dit jaar naar Gans Óm uit Horn. We willen alle prijswinnaars van harte feliciteren met dit fantastische resultaat!

Voor ons was het voor de 1e keer ook zeker geslaagd, en wellicht voor herhaling vatbaar! :M

Tim Severins
Wie gaat er mee met ons naar LKZH2008 ??? 20-10-2008

Op zaterdag 1 november vindt in Heythuysen het LKZH 2008 plaats, een evenement vol muziek, plezier en gezelligheid. Vorig jaar nog was Echt de gastheer voor het LKZH 2007, een geweldig gezellig feestweekend dat zoveel indruk heeft gemaakt, dat dit jaar maar liefst drie Zaate Hermeniekes uit Echt in Heythuysen deelnemen, te weten ZH “Repke Tepke” (de kampioen van 2007), Sociëteit Sus Scrofa (1x11jaar) en ZH “De Laatbleujers” (kampioen 1993). Een unieke situatie voor ons Aesterriek. Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn wanneer we onze Zaate Hermeniekes met zoveel mogelijk supporters aanmoedigen bij hun optredens.
De bussen vetrekken vanaf de Nieuwe Markt om:
16.30 uur (loting), 17.30 uur (start programma) en om 19.00 uur.
Vanuit Heythuysen vertrekken de bussen weer richting Echt om 01.00 en 02.00 uur. Dankzij de steun van enkele sponsoren is het mogelijk om het vervoer en een uniek supporterssjaaltje aan te bieden voor slechts vijf euro !!
Deze sponsoren zijn:.

Bavaria Lieshout;
Adviesbureau Henk Janssen;
Monnens daken;
Intertoys Echt;
St.HPE.

Opgeven kun je door onderstaande gegevens en de vijf euro in te leveren bij onze secretaris Bjorn Roemen (06 29 35 81 41). Het is ook mogelijk om een mailtje te sturen naar info@susscrofa.com.

Naam:
Mobiel nummer:
E mailadres:
Voorkeur vertrek: 16.30 / 17:30 / 19:00
Aantal personen:


In de week voor het vertrek ontvang je nog een bevestiging, het supportessjaaltje wordt uitgereikt in de bus.

Frank Ramakers
Barbecue 2008 30-09-2008

Het is inmiddels alweer een maandje geleden, maar op zaterdag 30 augustus hebben we nog één activiteit gehad ter afsluiting van ons zeer geslaagde jubileumjaar. Zoals ieder jaar bestond ook deze afsluiting uit een barbecue, dit jaar in de tuin van ons 'Verke van 't Joar' van afgelopen jaar: Tim Severins. We hadden een datum met prima weer uitgezocht, de locatie was prima ingericht, bier en sinas waren ruim voorradig en het vlees was zeer goed te eten, dus dat kon niet meer mis gaan: ook deze barbecue was als vanouds zeer goed geslaagd.

Een vast onderdeel op deze barbecue is het uitroepen van het nieuwe 'Verke van 't Joar'. Dat was zeker geen gemakkelijke taak voor ons oude Verke, Tim, maar uiteindelijk is zijn keuze gevallen op Nico Geerlings. Nico heeft afgelopen jaar als onze muzikaal leider en als bestuurslid heel veel tijd en inspanning in de sociëteit gestoken en hij was een van de grote kartrekkers bij de organisatie van het jubileumfeest, dus deze benoeming is zeker meer dan verdiend. Nico: nogmaals gefeliciteerd, en ga zo door!

Natuurlijk zijn er tijdens de barbecue ook nog een aantal foto's gemaakt. Deze zijn inmiddels ook te bekijken.

We hopen natuurlijk dat het komende jaar weer net zo succesvol wordt als het vorige. We beginnen in ieder geval goed: op 1 november staat als eerste onze deelname aan het LKZH op het programma...

Johan
Foto's Jubileumfeest 17-09-2008

Met enige vertraging zijn nu ook de foto's van het jubileumfeest op onze site te vinden. Bekijk nu dus de foto's van het zaate hermeniekes treffe en van de Limburgse avond!

Natuurlijk willen we fotograaf Geert Janssen nogmaals bedanken voor het maken en beschikbaar stellen van deze foto's!

Johan
Jubileumfeest geslaagd! 05-09-2008

We hebben er 11 jaar op moeten wachten, maar op 22 en 23 augustus hebben we dan eindelijk ons eerste jubileumfeest gehouden! :M

Op vrijdag hebben verschillende talentvolle zaate hermeniekes laten horen ook komend carnavalsseizoen weer stevig van de partij te zijn. Jonk Vleisj, Repke Tepke, de Binneste Boete Band, allemaal hermeniekes waar tijdens het LKZH zeker rekening mee dient te worden gehouden.

Zaterdagavond was er muziek van spetterende artiesten als Angelina, Ziesjoem en de Keller Junges, dit alles muzikaal opgeluisterd door Tropicano Express. Erwin (van Ahoy) was helaas wegens ziekte verhinderd, maar met Frans Croonenberg hebben we op de valreep een uitstekende vervanger weten te strikken!

Geen jubileumfeest zonder jubilarissen, en daarom willen we via deze weg dan ook Roger Kessels, Miriam van Hamond en Wendy van Gellecom nogmaals van harte feliciteren met hun 11-jarig jubileum! Doe er nog maar eens 11 jaartjes bij!

Dit feest was natuurlijk ook nooit mogelijk gemaakt zonder onze energieke jubileumcommissie en onze fantastische sponsors en vrijwilligers. Bedankt hiervoor!!

Tim Severins
Weer online! 03-07-2008

De afgelopen twee maanden is onze website wegens wat problemen met de hosting helaas moeilijk bereikbaar geweest, waardoor ook de informatievoorziening over ons jubileumfeest een beetje is achtergebleven. Gelukkig hebben we de website met ingang van vandaag weer voor 100% draaien (met dank aan Joost en Koen voor het beschikbaar stellen van de huidige locatie!), dus we kunnen er voorlopig weer tegenaan! :D

Zoals bekend is dit jaar voor ons een jubileumjaar: we bestaan 11 jaar. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, dus voor wie dat nog niet gedaan heeft: neem eens een kijkje op onze Jubileum-site!

Johan
Jubileum feest Sus Scrofa 01-06-2008

Op zaterdag 23 augustus zal er in verband met ons elf jarig jubileum een limburgse avond worden georganiseerd met verscheidene grote limburgse artiesten. dit zal allemaal plaats vinden in zaal Apollo te Echt.
voor meer info kijk verder op de site.

Wouter de Kruijf
Jubileum feest Sus Scrofa 01-06-2008

op vrijdag 22 augustus zal er in verband met ons elf jarig jubileum een zaate hermeniekes treffen worden georganiseerd. dit zal plaatsvinden in zaal Apollo te Echt voor meer info kijk verder op deze pagina

Wouter de Kruijf
Kennedymars 2008 30-03-2008

Paaszaterdag, 22 maart 2008, werd ook dit jaar weer de welbekende Kennedymars gehouden. Na een jaar afwezigheid langs de lijn (Het schijnt dat er vorig jaar 3x zoveel mensen de Kennedymars niet hebben uitgelopen ;) ) hebben we dit jaar de wandelaars weer van extra mentale energie voorzien.
Vooral laat op de avond was het weer leuk om te zien dat het de sporters een opkikker gaf als we speelden dat er nog nooit 'zònne gooje' was langsgekomen :).

We stonden wederom bij het café 'Bie Alois' in Susteren waar we zelfs met de hele groep een heerlijke maaltijd kregen voorgeschoteld. Daarvoor willen we Alois en zijn medewerkers natuurlijk hartelijk danken!

Het was weer een geslaagde dag, en wat ons betreft: Volgend jaar weer!

Tim Severins
Vastelaovendj 2008 08-02-2008

En het is weer veurbie dae sjoane tied, de vasteloavendj...
Aug Sociëteit Sus Scrofa haet weer volop carnaval gevierd en weer hiaal get pilskes verwirkt.
In het carnavalsweekend zelf woor eederein vrie om te doon waat der wól, mer op carnavalsmoandig en -dinsdig zeen wer mit de ganse club bie-ein gewaes.

Carnavalsmoandig hubbe wer smiddigs eerst mit Sus Scrofa op de Bosstroat in Pey een SSS-ambassade gevormdj. Ónger het genot van get lekkers te aete van de BBQ-plaat en get fijns te drinke, hubbe wer noa de optoch van Pey gekeke. Daezelfde oavendj hubbe wer een spetterend optraeje gegaeve op het Verkesbal van de Laatbleujers. Det woor aug weer een geweldig fiaas!

Carnavalsdinsdig haet Sus Scrofa ónger angere de carnaval aafgesloate oppe Plats en zeen wer nog get kroege aafgegange óm een stúkske te treute. Aug dit woor een succes en weer moge zeker tevreje zeen euver de vastelaovendj van dit joar.

Op noa volgend joar, es wer zelf mitlaupe mit de optoch! :)

Tim Severins
Repke Tepke Vastelaoves Concert 27-01-2008

Vriedig 25 januari sting veur Sus Scrofa het beroemde Repke Tepke Vastelaoves Concert in de Stoba op het programma. De Limburgs Kampioen van veurig joar had wederom een flink aantal zaate hermeniekes oetgeneudigd en weer wore ein van de gelökkige oetverkorene. Wer hubbe doa een paar leuke leedjes getreut en òs aug natuurlijk wederom good geamuseerd!

Via deze waeg wille wer aug kersverse Prins Frank I van harte feliciteren, dae deze oavendj is oetgerope toet prins van het Repke Tepke riek!

Veur Sus Scrofa woor dit de litste èchte veurbereiding veur de officiële carnavalsdagen, en es die dagen net zo good waere es deze oavendj, hove wer neet te klage! :M

Tim Severins
Nieuwe polo-shirts 26-01-2008

De kledingkast van onze leden is sinds kort weer een beetje voller.
Er zijn namelijk nieuwe polo-shirts aangeschaft.

De polo's hebben natuurlijk de roze clubkleur en een donkerblauwe opdruk.

Tijdens de Petie Patie Partie op 18 januari in Heythuysen werd de nieuwe outfit voor het eerst aan het grote publiek vertoond.

Tijdens de prinsenreceptie van CV de Aester op 20 Januari hebben we onze polo's voor het eerst aan de Echter bevolking mogen showen.

Björn Roemen
Petie Parie Partie Jónk Geweldj 18-01-2008

Vriedig 18 januari wore wer door regerend LKZH-winnaar Jonk Geweldj oetgenodigd veur een topevenement, namelijk het Petie Parie Partie Part III. Naeve 11 anger geweldige zaate hermeniekes hubbe wer doa een paar sjoan stúkskes meziek gemaaktj. Helaas woor het neet good genóg veur een plaats in de top 3, mer wer hubbe waal ene angere pries gehoald. Het woor namelijk de bedoeling óm in de pauze zo lang meugelijk ein noot aan te hoaje, en ózze Joost haet doabie gewónne door zien noot bienoa 1,5 minuut aan te hoaje! Duit der good, he!
Wer wille Limburgs kampioen Jonk Geweldj van harte bedanke veur de gooj organisatie, wer hubbe ós good geamuseerd!

Tim
Zaate Hermeniekes Treffe Mofert 13-01-2008

Naeve de jóng aesterparade hadde wer op zunjig 13 januari aug nog een zaate hermeniekes treffe op het programma stoan. Dit vonj namelijk plaats in Mofert, georganiseerd door joekskapel Eine Ôngerein same mit de carnavalsvereiniging van Mofert. Wer zeen 6 versjillende kefeekes aafgegange en hubbe in eeder kefee een aantal leedjes gesjpeeld. Erg leuk óm te doon!
Tússedoor ff get gegaete en op het eind van de daag nog de priesoetreiking. Mit de 4e pries en enorm veul plezeer, hubbe wer toch ene sjoane daag gehad en wille wer eederein oet Mofert bedanke veur de gooje organisatie!

Tim
Jóng Aesterparade 13-01-2008

Noadet zoaterdig 5 januari de nuuje prins woor oetgerope, woor het een waek later tied om de nuuje jeugdprins bekind te make. Op zunjig 13 januari hubbe wer eerst de ‘oaje’ jeugdprins opgehoald bie het Jeugdhoes en samen mit de Aester noa Harmoniezaal Apollo begeleidt mit een stúkske meziek. Doa woor op det moment het fiaas al in volle gang en troje diverse jóngere op mit leuke leedjes, dansjes en toneel.
Toen de nuuje jeugdprins bekind waerde gemaaktj wore we wegens anger verplichtinge helaas al weg, maar wer wille jeugdprins Dolf I natuurlijk van harte feliciteren en veel succes en plezeer toewinse kómendj carnavalsseizoen! Sjreggedek!

Tim
Senioren Aesterparade 2008 09-01-2008

Woonsdig 9 januari sting veur Sociëteit Sus Scrofa de joarlikse aesterparade veur senioren op het programma. Aug op dezen daag hadde wer de prachtige opdrach om de oavendj muzikaal op te loestere De laeftied loog in de zaal iets hoger den op de zoaterdig, maar det maakte het publiek zeker neet minder enthousiast!

Aug vanoavendj gooj artieste, plezeer, gezelligheid, beer en meziek veur, op en achter de bühne. Veur een sfeerimpressie kint ger natuurlijk altied eens kieke bie de foto’s, die veural vanoavendj weer erg sjoan zeen gewoare.
Neet te vergaete wille wer bie deze aug ózze inhuurlingen van harte bedanken. Ten eerste Bart en Thomas die ós op de zoaterdig fantastisch hubbe oetgehólpe en ten tweede Henk en Luc die ós op beide oavendje hubbe versterkt in het zwoar koper. Hertstikke bedanktj hieveur!

Tim
Aesterparade 2008 05-01-2008

Zoaterdig 5 januari woor het alweer zover! De kerstdiners en nuujjoarsborrels amper vertaerd, woor het alweer tied veur de joarlikse bóntjenoavendj!
Veur de 11e kiear zoot Sociëteit Sus Scrofa op de bühne óm de muzikale verzurging veur hun raekening te numme en veur de 11e kiaar zoote wer doa dus mit veul trots en plezeer.
Geweldige artieste, veul gelach en gezelligheid, veul beer en uiteraard wederom veul beer.
En den wurd der op zónne oavendj natuurlijk aug eine prins oetgerope. Dit joar koom toet eeders verrassing Paul Kretzer oet het waereldberoemde Aesterei en moog hae kómendj vastelaovendjseizoen het Aesterriek regere! Wer will Prins Paul V via deze waeg nogmaals van harte feliciteren en veul plezeer en succes toewinse!
Het begin woor in elk geval al erg good en wer hubbe weer een prachtige bóntjenoavendj belaefd!

Tim
3e Echter C.C.C 13-11-2007

Vriedigoavendj 9 november woor het den eindelijk zowuut! Het 3e Echter C.C.C.!!
Om 20:11 oer begós (veur het eerst) in de sjuur van Kefee de Witte ene echte warming up veur de vasteloavendj, mit mer leefst 6 geweldige zaate hermeniekes.
Achtereinvolgens Sus Scrofa zelf, Repke Tepke, Jónk Vleisj, de Laatbleujers, Pejjer Doosvlaegels, Gans Óm en Zónger Drank Geine Klank, trooje op en hubbe het zaate hermeniekes treffe toet een groat succes gebrach.
Mit tússedoor een optraeje van Karl Nouten en assistent, hubbe wer eederein alvas werm loate laupe veur de carnaval van kómendj joar.
Dit woor ós natuurlijk neet gelukt zónger al ózze sponsore, die wer den via deze waeg nog eens hertelijk willen bedanken veur hun biedrage aan dit evenement.
Het fiaas woor in eeder geval good gesjlaagd en veur herhaling vatbaar!

Tim Severins
Barbecue 2007 21-08-2007

Op 18 Augustus woore weer veur ooze joarlikse barbecue te gast biej oos Verke van ’t Joar van het aafgeloupe carnavalsseizoen: Wouter. Wie weer doa aankwame woor de locasie al perfek ingerich en stong alles al kloar. Auch het wear haet oos neet in de steek geloate, dus weer hubbe weer eine prima en geslaagde oavendj gehad. Natuurlik wille weer de BBQ-commissie en gastheer Wouter en femilie heel hertelik bedanke veur de good verzurgde en plezeerige oavendj!

Tiedens de oavendj hubbe weer auch nog een aantal persone bedank. Zo hubbe weer aafschied genomme van twee van oos leeje die aafgeloupe joar gestopt zeen: Queeny en Francine. Verder hubbe weer Toine, Patrick en natuurlijk Wendy bedank veur het gooje werk det ze aafgeloupe joare veur os gedaon hubbe.

Natuurlijk is der auch weer ein nuuj Verke van 't Jaor oetgeroope, dit jaor neemes meer of minder den oos Spaarverke en vaste Nuujsverke van de website: Tim Severins!

Weer haope det Tim van dit komendj jaor moog gaon geniete, zodčt weer det auch kinne doon!

Al mit al woor het dus weer eine prima oavendj, woobiej weer zeker neet te weinig gegaete en gedronke hubbe. Veur diegeine die het aandurve: de foto's stoan inmiddels auch online... ;)

Johan en Nico
Kelnerrace 2007 17-07-2007

Zunjigmiddig 8 juli vonj de joarlijkse Kelnerrace weer in Ech plaats. Aug dit joar waerde dit festival weer mede mit veul plezeer opgeloesterd door Sus Scrofa. Dit joar deeje zelfs twee leeje van Sus Scrofa mit mit de race zelf! Joamer genóg heurde ze nog neet toet de biste 10, volgendj joar motte ze dus toch ech get baeter hun bes doon! Aan consumptiebónne kint het neet gelaege hubbe, went café de Moustache haet ós dae middig good in de watte gelag! Doaveur wille wer ze den aug van harte bedanke en wer kómme volgendj joar gaer nog eens truuk!

Tim
Activiteit 10 juni 16-06-2007

Aafgelaupe zunjig hubbe wer weer eens een leuke activiteit gehad mit Sus Scrofa! Wer zeen namelijk eerst goan lasershooten in de grotte in Valkenburg. 2 Kiaar achterein hubbe wer twee teams motte make en ós in het duuster in de grotte mótte storte om ós doa het laeve zoer te make. Achteraaf woor eederein aug flink in het zweit gestort! De precieze oetsjlaeg weit ig neet miaar, waal weit ig nog det Nico twee keer de biste woor. Zoea, doon ig dem aug nog een plezeer ;)

Dernoa had eederein natuurlijk hónger wie ene baer en woor het tied om te goan wokke bie Wang Wang in Roosteren. Aug det woor natuurlijk erg gesjlaagd! Vervolgens dernoa nog ff een pilske pakke bie Juffrouw Zonder Kop en de oavendj woor compleet. Waat wer doa aantróffe bie JzK, doa kinne wer het baeter neet meer euver hubbe... ;)

Tim
Serenade Afscheid Dhr. Thomassen 16-06-2007

11 Mei haet Sus Scrofa een serenaadje gebrach aan de inmiddels gepensioneerde directeur van de Angelasjoal, dhr. Thomassen. Mede dankzij hem hubbe wer altied fijn kinne repetere in de Angelasjoal en doaróm woor het zeker op z'n plaats om hem doaveur een serenaadje te bringe. Nogmaals wille wer hem hiaal erg bedanke en hoape det wer in de toekomst nog vaak kinne repetere op die fijne locatie!

Tim
SSS-Update! 07-05-2007

In de litste paar waeke zeen der weer een aantal dinger verangerd bínne de sociëteit. Zoea hubbe wer weer 2 nuuj leeje biegekrege! Milou van Montfort kumt veur flink get power zurge op klarinet! Hetzelfde kumpt Stans Hoedemakers doon, allein den op dwarsfluit! Wer wille beide veul succes en plezeer winse de kómende joare bie de sociëteit.

Den hubbe wer nog ene unieke verjoardig moge viere op 20 april, namelijk de 3x11-Geburtstag van Roger. Uiteraard kóste wer het neet loate om den aug ff een stúkske te spele wo de ganse Ligusterstroat van haet kinne geniete. Roger, nog veule joare en bedankt veur het keigezellig feestje!

En alsof det nog neet genóg woor, hubbe wer aug nog een bezeuk gebrach aan ene broelof van ein van ós eige leeje! Wendy en Patrick hubbe elkaar op 27 april het ja-woard gegaeve en doa heurt natuurlijk aug een serenaadje van Sus Scrofa bie. Via de site wille wer Wendy en Patrick den aug nogmaals fecilitere en same een sjoan laeve winse!

Tim
Vastelaovendj 2007 23-02-2007

Moandigoavendj gespeeld op het Verkesbal mit Susscrofa, en dinsdig een paar stúkskes gespeeld oppe Platz, bie de Witte, bie Juffrouw Zonder Kop en in de Stoba. Waem dinkt det dit alles woor waat Susscrofa aan carnaval gevierd haet dit joar, haet het good mis. Alle veer de daag woor Susscrofa, of althans een groat gedeilte, in Ech te vinje. Zoea hubbe wer ónger angere moandigmiddig noa de optoch van Pey gekeke en bie oud-verkes Roel en Queeny een ambassade opgezat. Aug hubbe wer mit een groat gedeilte van Susscrofa dinsdig mitgelaupe in de optoch van de hermenie en hubbe wer het zoaterdigoavendj toet en mit dinsdigoavendj good laat gemaaktj.
Es eederein dalijk weer een bietje bie is gekómme van de carnaval, goan wer uiteraard weer verder mit repetere, optraejes verzurge en plezeer make. Hoajt ós en ós website good in de gate!

Tim
Groat Repke Tepke Vastelaoves Concert 14-02-2007

Vriedig 9 februari haet Sus Scrofa deilgenómme aan het 6e Groat Repke Tepke Vastelaoves Concert bie de Stoba. Doa hubbe wer, net es 10 anger gooj hermeniekes, een aantal stúkskes gespeeld en het publiek vermaakt mit nummers es 'He's a Pirate' en 'Höf de glazer in de loch'. Aug hubbe wer dae oavendj natuurlik weer ein of twiëe pilskes gedrónke, al is dit totaal neet trök te zeen op de foto's...

Weer wille Repke Tepke in elk geval van harte bedanken veur ene geweldige oavendj, veur de versnaperingen noa ós optraeje en (veur sommige) veur de koppien van de volgendje murge. Aug wille wer natuurlijk Prinses Janou I van harte feliciteren mit heure prachtige titel en veul plezeer winse kómendj carnavalsseizoen!

Tim
Prinsereceptie en Zaate Hermeniekes Treffe Mofert 07-02-2007

Aafgelaupe zunjig, 4 februari 2007, hadde wer mit Sus Scrofa 2 activiteite op eine daag. Es eerste hubbe wer zoea es eeder joar de prins en jeugdprins gefeliciteerd oppe prinsereceptie en doa een paar stúkskes gespeeld en een weurdje gezag. Dernoa woor het snel inpakke, went wer móste noa Mofert veur het Zaate Hermeniekes Treffe van d'n Uul van d'en Grauwert en Eine Ôngerein. Doa hubbe wer een kroegentocht gemaaktj door versjillende kefeekes en in eeder kefee get getreut. Noadet wer tússedoor get gegaete hauwe bie de lokale shoarmaboer, vónj de finale plaats in Café de Vogel en waerde de winnaars bekind gemaaktj. Helaas dit keer geine pries veur ós, mer waem wit volgendj joar... Het woor in elk geval weer verkesechtig gezellig en kómme volgendj joar den aug gaer nog eens trök.

Tim
Aesterparade 2007 veur Senioren 18-01-2007

En gisteroavendj, woonsdig 17 januari, woor alweer de bóntjenoavendj veur de senioren aan de beurt, dae wer mit Sus Scrofa muzikaal hubbe opgeloesterd. Tjaaa.... waat valt der nog miaar te zigge den det het weer ene geweldige oavendj woor, mit veul gooje artieste, veul meziek, veul beer, veul vreselijke foto's, veul lol, veul gezelligheid en veul plezeer! Hmmm hub ig toch nog bčs veul gezag.

Doabie mót ig natuurlijk neet vergaete óm Luc en Henk, die ós die twiaa oavendje hubbe oetgehólpe, hartelijk te bedanke names de sociëteit! Aug eederein bedanktj veur al die positieve reacties! Weer vónje het fantastisch om te doon! Degene die de foto's van dae oavendj wille bekieke, mótte hie mer eens klikke, der zitte der weer een paar hiaal hiaal hiaal hiaal lekkere tússe ;) :)

Tim
Aesterparade 2007 14-01-2007

Gisteravond, zaterdag 13 Januari, heeft Sociëteit Sus Scrofa wederom de muzikale opluistering van de Aesterparade verzorgd. Op deze avond hebben we afscheid moeten nemen van Prins John III, met wie we het afgelopen jaar prima samengewerkt en een hele fijne carnaval gevierd hebben. Nadat we onze sjlager, de Echter Muzikant, nog een laatste maal hebben laten klinken hebben we Prins John III daarom vereerd met de benoeming tot ridder in het orde van het halve verke.

Maar het afscheid van de ene prins betekent natuurlijk ook het aantreden van een nieuwe: Wil Wolfs, die het komende jaar als prins Wil I over het Aesterriek gaat regeren. Wij willen hem natuurlijk heel veel succes en een hele mooie carnaval toewensen!

Zoals gebruikelijk zijn er op de Aesterparade ook weer diverse foto's gemaakt. Deze zijn op de bekende plek op onze website te bekijken. Het schijnt dat vooral Tim zich op deze avond buitengewoon goed geamuseerd heeft... ;)

Johan
ZHT Pejjer Doosvlaegels 12-12-2006

Zaterdag 9 december heeft Susscrofa deelgenomen aan het Zaate Hermeniekestreffe van de Pejjer Doosvlaegels. Er was een kroegentocht georganiseerd en we hebben gespeeld in maar liefst 6 verschillende cafés, waaronder de Williebar en Café Brandpunt. We kwamen bij elkaar in TNT op de Schoolstraat en eindigden bij het Greuske waar de uitslag werd bekendgemaakt. Tot onze grote verbazing behaalden we zelfs een derde plaats en aangezien we maar een beperkte bezetting hadden, waren we daar erg blij mee! Het was bovenal natuurlijk een erg gezellige avond en willen de Doosvlaegels hier natuurlijk hartelijk voor bedanken!

Tim Severins
2de Echter CCC groot succes 21-11-2006

Ondanks het feit dat het 2de echter CCC in een kleinere versie heeft plaats gevonden, is de organisatie zeer tevreden. Onder andere optredens van de Peijer Doasvlaegels, Repke Tepke, Neut Zat ,de Laatbleujers en Mit veul gelok hebben ervoor gezorgd dat Café de Witte al goed in de carnavalsstemming kon komen. Wij willen daarom ook deze verenigingen en afvaardigingen van andere verenigingen bedanken voor deze super gezellige avond.

Frank Ramakers
Wijziging opzet 2de Echter CCC 04-11-2006

Enkele dagen voor de 11de van de 11de heeft de organisatie van het 2de echter CCC een belangrijk besluit moeten nemen.

Het evenement zal niet plaats vinden in de schuur van Café de Witte, maar gewoon zoals in 2005 in het Café van "de Witte". Iedereen blijft natuurlijk van harte welkom, en de opzet zal verder niet veranderen. Tot de 11de van de 11de bij Café de Witte.

Frank Ramakers
Activiteit 30 september 01-10-2006

Gisteren zijn we met Sus Scrofa met z'n allen naar Susteren geweest voor een leuke activiteit. Om 19 uur hadden we ons verzameld bij Café bie Alois om van daaruit een kleine speurtocht te houden. We hadden 3 groepjes van elk 4 man en tijdens deze smokkeltocht moest iedere groep op z'n hoede zijn om niet gespot te worden door leden van de organisatie die op de fiets rondreden. Onderweg werden er ook nog enkele leuke spelletjes gedaan en moest iedere groep een flink aantal opdrachten maken. Na de speurtocht werden we bie Alois voorzien van soep en broodjes, onze dank hiervoor! In de winnende groep zaten Frank, Amy, Annique en Johan en als prijs kregen ze een stuk kaas en een worst mee naar huis. Het was een erg gezellige avond met een geslaagde activiteit!!

Tim Severins
Nieuwe leden 01-10-2006

Onlangs heeft Sus Scrofa zich versterkt met maar liefst 3 nieuwe leden! Ten eerste hebben we Tom Hees erbij gekregen om op bariton het zwaar koper te versterken. Als tweede is Amy Alberti lid geworden om flink wat volume te maken op klarinet en tenslotte is Edwin Hermkens lid geworden om het trompetregister verder uit te breiden en te versterken. Hier zijn we uiteraard erg blij mee en willen deze nieuwe leden veel succes en vooral veel plezier toewensen in onze groep!

Tim Severins
Barbecue 2006 14-08-2006

Op 12 augustus was het weer zover: tijd voor de jaarlijkse SSS BBQ! Hiervoor waren we dit keer te gast bij Frank, aangezien hij vorig jaar werd gekozen tot Verke van ’t Joar. Dit jaar droeg hij de beroemde titel over aan Wouter, alweer het 9e Verke van ’t Joar. Uiteraard hebben weer gegeten als verkes en drank en gezelligheid was er natuurlijk ook in overvloed. Bij deze willen we Frank en zijn ouders hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en Wouter van harte feliciteren met zijn nieuwe titel! Ook alle mensen die meegeholpen hebben met de voorbereiding, het afbreken en alle andere dingen willen we eventjes bedanken! Voor wie het aandurft om de foto’s te bekijken: klik hier!

Tim Severins
Afscheid Francine 14-08-2006

Onlangs heeft Francine aangegeven binnenkort te gaan stoppen met de sociëteit wegens tijdgebrek. Na het 2e CCC dat op de 11e van de 11e zal worden gehouden, neemt ze definitief afscheid van onze groep. Via de site willen we Francine ook nog eens hartelijk danken voor al die geweldige dingen die ze al die jaren binnen de sociëteit gedaan heeft!

Tim Severins
Kelnerrace 2006 10-08-2006

Zondag 6 augustus vond de jaarlijkse kelnerrace in Echt plaats. Dit jaar was Sus Scrofa hierbij aanwezig om op straat alle deelnemers van muzikale ondersteuning te voorzien, zodat ze nog sneller hun dienblad met bier aan de andere kant van de straat konden bezorgen. Bier was er voor ons ook in overvloed, met dank aan carnavalsvereniging De Aester. Het weer was die middag ook prima, dus we hebben ons uitstekend vermaakt. Wat ons betreft: volgend jaar weer!

Tim Severins
2e Laaker Zaate Hermeniekes Treffe 25-06-2006

24 Juni 2006 zijn we met z’n allen in een gehuurd busje samen naar ‘De Laak’ gereden om een optreden te verzorgen op het 2e LZHT dat was georganiseerd door Bloaskepel Ut Kump. Het thema was Apres-Ski en zoals op de foto’s te zien is waren we dan natuurlijk allemaal zo gekleed. Vorig jaar waren we de winnaars op dit evenement en die titel wilden we natuurlijk dit jaar verdedigen. Helaas hebben we door een onder andere beperkte bezetting niet voor de tweede keer op rij gewonnen, maar het was natuurlijk even goed een erg gezellige avond.

Tim Severins
Carnaval 2006 24-06-2006

Helaas zit Carnaval 2006 er alweer op. We mogen met Sus Srofa spreken van een zeer succesvolle carnaval, waar wij ons bij diverse gelegenheden hebben laten zien en ons natuurlijk hebben laten horen met onze Sjlager. Zo zijn we bijvoorbeeld van de partij geweest bij het prinsetreffen, de sleuteloverdracht en de sluiting van de carnaval, maar de hoogtepunten waren toch onze optredens op het platsspektakel en op het verkesbal bij Kefee de Witte. Na deze drukke tijd doen we het voorlopig even rustig aan, maar daarna gaan we er natuurlijk weer tegenaan. Diegenen die nog even terug willen genieten van de afgelopen carnaval kunnen daarvoor natuurlijk terecht op onze foto-pagina. Natuurlijk willen we ook de carnavalsvereniging, prins John III en jeugdprins Jeffrey I bedanken voor deze zeer geslaagde carnavalsdagen!

Johan
Sus Scrofa op de Radio! 02-06-2006

Afgelopen zaterdag is een delegatie van Sus Scrofa op bezoek geweest bij Loes FM, de Lokale Omroep Echt-Susteren. Loes FM heeft in het programma 'Uit in Echt-Susteren' een interview met deze leden uitgezonden. Tijdens dit interview vertellen Roger, Francine, Wendy, Björn en Annique het een en ander over onze Sociëteit en natuurlijk ook over de sjlager en onze CD. Ook zijn in deze uitzending de Sjlager en enkele andere nummers van de CD te beluisteren geweest.Voor wie de uitzending op de radio gemist heeft (of buiten de gemeente Echt-Susteren woont en deze dus niet heeft kunnen ontvangen) hebben wij een opname van het interview gemaakt. Om deze niet te lang te maken zijn hier de gedraaide nummers tussenuit geknipt (die staan immers ook al op de CD), maar voor de rest bevat deze opname het complete interview. Luister dus nu naar de opname van het interview, met dank aan Loes FM!


Bron opname: Loes FM radio. Alle rechten voorbehouden aan Loes FM.

Johan
Jong Aesterparade 2006 29-01-2006

Zondag 29 januari 2006 was Sociëteit Sus Scrofa gevraagd om het een en ander te spelen tijdens de Jong Aesterparade. Samen met zaate hermenie Neut Zat hebben we met de carnavalsvereniging een tochtje door Echt gemaakt om de jeugdprinsen van de basisscholen en de Wienhoaf te verzamelen om mee naar Apollo te trekken. Daar was een groots spektakel aan de gang met onder andere playback- en dansoptredens van allerlei groepjes jongeren. Tussendoor hebben wij gezorgd voor de muzikale omlijsting en hebben we een paar keer de sjlager van Ech mogen spelen. Ondanks dat we maar met een beperkte bezetting aanwezig waren, hebben we toch genoeg te treuten gehad om de lippen kapot te krijgen.

Tim Severins
Bonte Avond 2006 voor Senioren 25-01-2006

Woensdag 25 januari 2006 was de aesterparade voor senioren weer aan de beurt. Naast de zaterdag luisteren we ieder jaar ook de woensdag de aesterparade muzikaal op. Ook deze avond kenmerkte zich door veel goede artiesten, veel carnavalsmuziek en wederom veel bier. Dat het erg gezellig was, valt af te leiden uit de foto’s van deze avond. Misschien kunnen we er inderdaad beter een 16+ site van maken !

Tim Severins
CD-Verkoop 22-01-2006

De eerste CD van Sociëteit Sus Scrofa, genaamd ‘De Echter Muzikant’ is af! De CD bevat een 9-tal carnavalsnummers, met titels als ‘Tam Tam’, ‘Op de Lolly’ en ‘De Kaboutertjes’. Uiteraard staat ook de sjlager van Echt, die dit jaar gemaakt is door Sus Scrofa, op de CD. De verkoop van de CD, die is ingegaan op 7 januari 2006, verloopt voorspoedig. Momenteel zijn er al meer dan 200 CD’s verkocht en is de CD nog verkrijgbaar bij o.a. Martin Aerts, Wendy van Gellecom en Kefee de Witte. Grijp je kans en haal de CD met de geweldige sjlager ‘De Echter Muzikant’ vandaag nog in huis!

Tim Severins
Leden Update! 22-01-2006

Sinds 13 Januari heeft onze Sociëteit Joep Pustjens mogen begroeten als nieuw lid. Hij gaat Johan en Joost vergezellen op alt-sax. Sinds enige tijd speelt ook Sandra Monnens met ons mee. Zij versterkt ons hoge register op dwarsfluit.Naast deze prettige mededelingen gaan wij op korte termijn helaas wel afscheid nemen van een vast lid. Onze bassist, Luc Linssen, heeft namelijk te kennen gegeven zijn activiteiten binnen de Sociëteit af te willen bouwen. Natuurlijk hebben wij alle begrip voor dit besluit en kunnen we niet meer zeggen dan: Luc, harstikke bedankt voor alles wat je voor de Sociëteit hebt gedaan!

Frank Ramakers
Roel vervangt Queeny 22-01-2006

Oorspronkelijk had Roel de keuze gemaakt om na het C.C.C. te stoppen met de Sociëteit en te kiezen voor de Breultaler. Daar is echter iemand tussengekomen, aangezien Queeny opnieuw zwanger is. Nu Queeny daarom een deel van de carnavalsactiviteiten zal gaan moeten missen, heeft Roel besloten om voorlopig nog even door te gaan met de Sociëteit om het volume van de trombones wat op te krikken! Roel, alvast bedankt hiervoor!

Tim Severins
Bonte Avond 2006!! 22-01-2006

Zaterdag 21 januari 2006 was het weer tijd voor de jaarlijkse Aesterparade. Op deze Bonte Avond is het tevens de jaarlijkse taak van Sus Scrofa om deze avond muzikaal op te luisteren. Deze avond staat bekend om geweldige artiesten, veel muziek, veel bier en enorm veel gezelligheid. Tevens wordt op deze avond de nieuwe prins voor het nieuwe jaar uitgeroepen. Dit jaar heeft John van Buggenum de carnavalsscepter overgenomen van prins Jos I! We willen prins John III bij deze hartelijk feliciteren en hem een geweldig carnavalsseizoen toewensen!

Fotos volgen spoedig!!

Tim Severins
Diversen 22-01-2006

Het zal onze vaste bezoekers vast al opgevallen zijn: er wordt op dit moment weer hard gewerkt aan onze website. Frank heeft al op diverse plekken van de site aanpassingen gemaakt. De opvallendste verandering is natuurlijk het nieuwe logo, dat gemaakt is door Ivo Heijthuisen. Deze willen we daarvoor bij deze natuurlijk nogmaals bedanken!

Het is jullie ook vast al opgevallen dat er diverse berichten van Tim Severins bij het nieuws staan. Dit zal vanaf nu nog wel vaker gebeuren, want Tim heeft erin toegestemd om vaste nieuwsposter van de site te worden, om zo samen met Frank en mij de site zo actueel mogelijk te houden. Voor de komende tijd staat er nog meer in de planning, waaronder een grote update van het ledengedeelte. Houd deze site dus de komende weken goed in de gaten!

Johan
Foto's Aesterparade 2006 22-01-2006

Aangezien alle berichtgeving over de geslaagde Aesterparade 2006 al gedaan is door onze nieuwe nieuwsposter Tim is daar voor mij natuurlijk weinig meer aan toe te voegen. Het enige dat nog resteert is het online zetten van de foto's van deze gezellige avond, dus dat heb ik ook meteen maar even gedaan. Diegenen die willen zien hoe het er op zo'n bonte avond aan toe gaat weten waar ze moeten zijn, want zoals altijd zijn de foto's te vinden op onze foto-pagina.

Johan
ZHT Pejjer Doosvlaegels 11-12-2005

Zaterdag 10 december waren we met Sus Scrofa uitgenodigd voor een zaate hermeniekes treffe georganiseerd door de Pejjer Doosvlaegels. Het feest vond plaats in de stal van de Hubertushoeve te Pey en het was vooral erg koud! De jury werd echter wel warm van ons optreden, aangezien we een mooie 2e plaats ontvingen en een 1e plaats met het 'blazen in het donker'. Hiervoor moesten we na het gewone optreden onze muziekpartijen inleveren en in een 'donkere' tent een stukje (we kozen uiteraard voor Yesterday Man) uit het hoofd toeteren. Van de 13 hermeniekes waren wij hierin de beste. Aan de hand van deze prijzen kun je concluderen dat het hele feest wel geslaagd was en we wederom zeer trots kunnen zijn op onze sociëteit!

Tim Severins
CD-opname 05-12-2005

Op vrijdag 2 december is Sus Scrofa bij BM Studio in Lanaken geweest voor het opnemen van een eigen CD. De opnames gingen erg goed, dus het belooft een hele mooie CD te worden. Onze CD zal vanaf Januari te koop zijn, dus houd deze site in de gaten voor meer informatie!Diverse foto's van de CD-opname zijn te zien op onze foto-pagina.

Johan
1e Echter Concours des Cochons Carnavalesque 13-11-2005

Afgelopen vrijdag heeft voor de eerste maal het eerste 'Concours des Cochons Carnavalesque' plaatsgevonden, georganiseerd door onze sociëteit in samenwerking met Kefee de Witte. Met optredens van diverse zaate hermeniekes en van de Echter artiest Leonardo is deze avond een groot succes geworden. We willen de Pejjer Doosvlaegels en Repke Tepke uit Pey, Ut Kump uit Ohé en Laak, Jonk Vleisj uit Dieteren en Neut Zat uit Echt dan ook bedanken voor hun medewerking. Kijk voor een sfeerimpressie van deze avond op onze foto-pagina. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien!

Johan
Élfde van d'n Élfde 26-09-2005

Op Vrijdag 11 November 2005 is het zover. Het eerste Echter C.C.C (Concours des Cochons Carnavalesque).
Deze activiteit vind plaats bij Café de Witte, Vrijthof 5 in Echt.
Deze avond word georganiseerd door Sociëteit Sus Scrofa in samenwerking met café de Witte.
Voor de Complete uitnodiging
klik hier.

Frank Ramakers
Verke van 't Joar 14-08-2005

Volgens de traditie is ook dit jaar tijdens onze barbecue weer het 'Verke van 't Joar' uitgeroepen. Dit jaar was deze eer voor Frank Ramakers, die daarmee ons 8e 'Verke van 't Joar' is geworden. Frank is al jaren een trouw lid dat op de achtergrond veel werk verricht voor onze sociëteit, waaronder bijvoorbeeld het beheren van deze website. Frank: van harte gefeliciteerd!

Johan
Barbecue 2005 14-08-2005

Gisteravond was het weer tijd voor onze jaarlijkse barbecue. Dit jaar was er gekozen voor een thema: een pyjama-barbecue. We waren deze keer te gast bij Roger en Manon, die we bij deze nomaals willen bedanken voor de gestvrijheid. Ook iedereen die meegeholpen heeft met de voorbereiding, het opruimen en alle andere dingen hebben willen we natuurlijk weer bedanken. Het was in ieder geval weer een prima geslaagde avond, waarvan hier een foto-impressie te vinden is.

Johan
Nieuw Clublokaal 04-06-2005

Sociëteit Sus Scrofa heeft sinds heden Café de Weegbrug (Stams) als nieuw clublokaal gevonden. Tot onze grote spijt hebben we enkele maanden geleden afscheid moeten nemen van ons al jaren vast honk cafe zaal Apollo maar met Cafe de weegbrug (stams) hebben we zeker een goede verangende locatie weten te vinden.

Frank Ramakers
Verslag Laaker Zaate Hermeniekes Treffe 12-05-2005

Op vrijdag 6 mei hebben we met Sociëteit Sus Scrofa deelgenomen aan het eerste “Laaker Zaate Hermeniekes Treffe”. Het feest barste rond 20.30 los met het voorstellen van de “Zaate Hermeniekes”. Wendy deed dit voor ons op een voortreffelijke manier. Daarna was de loting, wij kwamen als eerste uit de bus en moesten dus als eerste spelen. Na de jury verwelkomd te hebben begonnen we aan ons optreden. We begonnen volgens de jury als een groep gehandicapten (we begonnen namelijk zittend) maar speelden daarna voortreffelijk aldus de jury. Het spelen ging lekker, en de gestelde tijdslimiet haalden we precies (op de zoemer).


Na ons optreden waren de andere “Zaate Hermeniekes” aan de beurt en zij speelden ook heel goed. In de tussentijd vloeide het vocht rijkelijk! Ook hebben we in de tussentijd nog de jury min of meer omgekocht met “de worst van Christus”, omdat de jury allemaal “geestelijken” waren, was dit natuurlijk zeer toepasselijk.


Na afloop speelden we met alle hermeniekes nog een aantal liedjes waarna we de uitslag te horen kregen. Tot groot genoegen van ons wonnen wij! Hierna hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt. Het was in ieder geval heel leuk en zeker voor herhaling vatbaar!


Graag willen wij ook nog de organisatie bedanken, Blaoskepel 't Kump uit Ohé en Laak heeft er een geweldig feest van weten te maken.

Joost
Laaker Zaate Hermeniekes Treffe 07-05-2005

Gisteravond heeft Sociëteit Sus Scrofa deelgenomen aan het eerste Laaker Zaate Hermeniekes Treffe, georganiseerd door Blaoskepel 't Kump uit Ohé en Laak. En met prima resultaat: Sus Scrofa sleepte met haar optreden de eerste prijs in de wacht! Maar ook de andere deelnemende verenigingen hebben bij hun optreden een prima prestatie neergezet, dus het zal voor de jury zeker niet gemakkelijk geweest zijn. Bij deze willen we 't Kump nogmaals bedanken voor de perfecte organisatie van deze mooie avond. Binnenkort volgt een uitgebreider verslag van deze avond...

Johan
Kennedymars 2005 18-04-2005

26 Maart hebben we met Sociëteit Sus Scrofa in Susteren onze muzikale kwaliteiten laten horen aan de sportievelingen die de Kennedymars liepen om hen wat mentale steun te geven. SSS-lid Johan Geerlings liep als enige lid van de sociëteit mee en heeft de mars (misschien ook door onze mentale steun ) helemaal uitgelopen. Ondertussen hebben we de tijd doorgebracht in Café bie Alois waar we iets hebben gedronken, het Nederlands Elftal hebben gekeken en hebben kunnen tafelvoetballen. Tevens hebben we genoten van een heerlijke maaltijd bestaande uit frites, schnitzels en groente. Aan het einde van de avond hebben we aan de resterende langslopende mensen die de mars toch wilden uitlopen, met een paar leden nog iets gespeeld. Het was mooi om te zien dat dit de wandelaars echt een opkikker gaf om de mars helemaal uit te lopen. Het was een zeer geslaagde dag!

Tim Severins
Oude foto's 18-04-2005

Na onze verhuizing hebben we de beschikking over een hoop extra ruimte, dus daarom hebben we maar eens een greep gedaan in de oude doos en enkele oude colleties foto's online gezet. We hebben nog diverse andere oude foto's liggen, die in de komende tijd ook nog terug online gaan komen. Natuurlijk zijn alle foto's te bekijken vanaf de foto-pagina.

Johan
Verhuizing 20-03-2005

Wegens aanhoudene problemen met reclamepopups en de bereikbaarheid van onze vorige host zijn we verhuisd naar een andere host. Daarbij komt ook een nieuw adres. Vanaf heden is onze site te bereiken onder www.susscrofa.com!

Frank Ramakers
Vergadering 21-02-2005

Carnaval 2005 is voor ons prima verlopen, maar nu gaan we ons vizier op de toekomst richten. Daarvoor hebben we op woensdag 2 Maart een vergadering met de leden, waarin we onze plannen en doelen voor de komende periode gaan bespreken. Daarin zou duidelijk moeten worden waar we vanaf nu naar toe willen. Maar we zijn op de goede weg!

Johan
Dochter! 17-02-2005

Roel en Queeny zijn afgelopen dinsdag, 15-02-2005, de trotse ouders geworden van een dochter, Lotte, zusje van Bram. Uiteraard willen wij hen hiermee van harte feliciteren!!!

Johan
Sluiting in 'de Witte' 08-02-2005

Op dinsdagavond heeft Sus Scrofa de succesvolle Carnaval 2005 afgesloten met twee optredens in 'Kefee de Witte'. Daarbij hebben we ook onze sponsor, Peter van 'de Witte', bedankt en benoemd tot lid in de orde van het half Verke.

Johan
Verkesbal 07-02-2005

Tijdens het Verkesbal bij 'Kefee de Witte' heeft Sus Scrofa van zich laten horen met een prima optreden. Daarmee hebben we een prima avond gehad, die achteraf enigszins vergald werd door de afschuwelijke overval op presentator Appie van den Bosch, lid van de Laatbleujers. Wij wensen Appie en familie en vrienden veel sterkte toe!

Johan
Succesvolle Verkesreceptie! 31-01-2005

De door ons gehouden Verkesreceptie was een groot succes! Wij willen alle verenigingen en personen die belangstelling getoond hebben daarvoor bedanken. We hopen jullie allemaal snel weer terug te zien!

Johan
Verkesreceptie 26-01-2005

Aanstaande zondag, 30 januari 2005, houden we met Sus Scrofa een receptie voor ons 'Verke van 't Joar', Francine. Iedereen is vanaf 16:11 van harte welkom in Kefee de Witte om haar te komen feliciteren met deze titel!

Johan
Prinsereceptie 23-01-2005

Afgelopen zondag hebben we ons met Sus Scrofa muzikaal vertoond op de Prinsereceptie van de Aester, om onze felicitaties over te brengen aan prins Jos I en jeugdprins Bob I. Hoogheden, nogmaals proficiat, en zorg ervoor dat Echt straks alweer terug kan zien op een schitterend carnaval 2005!

Johan
Popups 17-01-2005

Het blijkt dat onze site tegenwoordig heel erg last heeft van irritante popups die verschijnen tijdens het bekijken van de pagina's. Wij vinden dit heel erg vervelend, maar omdat deze door onze host worden toegevoegd valt dit helaas buiten onze controle. Het enige alternatief is om te verhuizen naar een andere host. Hiervoor zullen we binnenkort wat opties bekekijken. In de tussentijd adviseren we iedereen om gebruik te maken van Mozilla Firefox, een prima alternatief voor Internet Explorer. Deze zal de popups automatisch blokkeren. De mensen die toch Internet Explorer willen gebruiken raden we aan om de Google Toolbar te installeren. Deze zal de popups ook tegenhouden.

Johan
R.I.P Dikke Trom 17-01-2005

Tijdens de Aesterparade heeft de dikke trom van Sus Scrofa het helaas begeven. Maar niet getreurd: de carnavalsvereniging heeft ons uit de brand geholpen. Zij hadden nog een dikke trom van de 'Awd Prinse', die ze tijdens de seniorenavond op 12-01 aan ons aangeboden hebben. Geweldig bedankt daarvoor, en we zullen er goed voor blijven zorgen!

Frank Ramakers
Foto's Aesterparade 16-01-2005

De foto's van de Aesterparade op 08-01 zijn inmiddels te bekijken op deze site. In de tweede helft van deze foto's is een voorproefje van onze nieuwe outfit te zien, gesponsord door Café de Witte.

Johan
Huurlingen 16-01-2005

Wegens een blessure aan haar hand kon Wendy bij de Bonte Avonden helaas niet met ons meespelen. Gelukkig hebben we op zaterdag Bart Sevriens van Repke Tepke en op woensdag Peter Steskens van de Laatbleujers bereid gevonden om in te vallen. Wij willen hen nogmaals bedanken dat zij op zo korte termijn bereid waren om ons te helpen, en natuurlijk willen we ook Wendy beterschap toewensen.

Johan
Aesterparade 16-01-2005

Afgelopen week hebben we met Sus Scrofa de Aesterparade (zaterdag 08-01) en de Seniorenavond (woensdag 12-01) van de Aester opgeluisterd. Samen met alle artiesten hebben we er mooie avonden van gemaakt. Tijdens de Aesterparade op 08-01 heeft prins Jos I de scepter overgenomen van prins John II. Wij willen hem bij deze feliciteren en hem een schitterend carnavalsseizoen toewensen!

Johan
Afmeldingen 16-01-2005

Helaas hebben ons in de afgelopen weken weer enkele leden verlaten. Maureen gaf aan te willen stoppen wegens te drukke werkzaamheden en Robert en Elise omdat het wegens de te grote afstand tussen Echt en hun woonplaats Zaltbommel niet op te brengen was om regelmatig aanwezig te zijn. Wij vinden het natuurlijk erg jammer, maar willen hen wel bedanken voor de mooie tijd en hopen hen nog vaak terug te zien.

Johan
Foto's Serenade 09-01-2005

Tijdens onze serenade bij de receptie van de harmonie op 13-11-2004 zijn er door Geert Janssen diverse foto's gemaakt. Ook hebben we Geert bereid gevonden om enkele groepsfoto's van ons te maken. Daarvoor willen wij hem natuurlijk hartelijk bedanken. De foto's die hij beschikbaar gesteld heeft zijn uiteraard te bekijken op onze site.

Johan
Nieuw Lid 14-11-2004

Inmiddels zijn we met Sus Scrofa alweer druk bezig met repetities ter voorbereiding voor de Aesterparade en de Carnaval in 2005. We hebben hierbij ook wederom een nieuw lid mogen begroeten: Joost, die onze Alt-saxofoons komt versterken. Joost: welkom, en we hopen dat je met veel plezier blijft komen!

Johan
Afscheid 14-11-2004

Paul Caelen, onze muzikaal leider, heeft te kennen gegeven dat hij wegens zijn drukke werkzaamheden wil stoppen bij Sus Scrofa. Zijn taken als muzikaal leider zijn voorlopig overgenomen door Francine, die deze taak uitstekend opgepakt heeft. We willen Paul hartelijk bedanken voor de inzet die hij de afgelopen jaren voor Sus Scrofa getoond heeft en hem verder nog veel succes toewensen.

Johan
Serenade 14-11-2004

Gisteravond hebben we met Sus Scrofa een serenade gebracht aan de Koninklijke Harmonie St. Caecilia Echt, tijdens hun receptie voor het behaalde resultaat op het bondsconcours. Uiteraard hebben we met Sus Scrofa ook een groot aandeel geleverd in de 81,83 punten die de harmonie daar behaald heeft, maar bij deze willen we de harmonie nogmaals feliciteren met het behaalde resultaat.

Johan
Nieuwe voorzitter 09-10-2004

Het was nog niet op deze site vermeld, maar tijdens onze jaarlijkse barbecue heeft Roel zijn taken als voorzitter overgedragen aan Wendy. Bij deze willen we Roel alsnog bedanken voor alles wat hij de afgelopen jaren als voorzitter voor Sus Scrofa gedaan heeft, en we willen Wendy uiteraard heel veel succes toewensen met haar nieuwe funtie!

Johan
Nieuwe Start 09-10-2004

De Bonte Avonden en de Carnaval komen er weer aan, dus na 23 Oktober gaan we er met Sus Scrofa weer hard tegenaan. Er zijn al een aantal activiteiten gepland en er is een compleet schema met repetities gemaakt. Al deze data zijn natuurlijk terug te vinden in de agenda.

Johan
Vertrekkende leden... 13-09-2004

Irene Caelen (klarinet) is vanaf deze maand gestopt bij Sus Scrofa. Wij willen haar bij deze bedanken voor alles wat zij voor en met ons gedaan heeft, en haar nog veel muzikaal plezier toewensen in de toekomst!

Johan
Tijdelijke pauze 13-09-2004

Wegens het naderende concours van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia Echt, waar veel van onze leden in meespelen, hebben we voorlopig geen activiteiten gepland. Na het concours (op zaterdag 23 Oktober, 18:00u) zullen we de draad zo spoedig mogelijk weer oppakken. We wensen de harmonie uiteraard heel veel succes toe bij hun optreden!

Johan
Barbeque 2004 17-08-2004

Afgelopen zaterdag hebben we met Sus Scrofa onze jaarlijkse barbecue gehouden. Zoals altijd was deze erg gezellig en dus heel goed geslaagd. Dit jaar konden we terecht bij Jan en Miriam van Hamond, waarvoor wij hen en iedereen die verder nog bij de organisatie en bij het klaarmaken van het eten geholpen heeft hartelijk willen bedanken!

Johan
Nieuwe Leden! 17-08-2004

Bij de barbecue hebben we twee nieuwe leden erbij gekregen. Vanaf nu komen Annique de Wit (op klarinet) en Rob Maassen (op trompet) ons gezelschap versterken. Annique en Rob: heel veel succes en vooral heel veel plezier gewenst!

Johan
Verke van 't Joar 17-08-2004

Op onze barbecue is ook wederom een van de leden vereerd met de felbegeerde titel 'Verke van 't joar'. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Francine Ozek, die daarmee ons zevende Verke van 't joar is. Deze varkens gingen haar voor:

Emile Meuffels1998-1999
Roel Geurts1999-2000
Elise van Kempen2000-2001
Paul Caelen2001-2002
Luc Linssen2002-2003
Miriam van Hamond2003-2004
Francine Ozek2004-2005

Johan
Verslag van het Weekend! 29-05-2004

Ik heb het nieuwste lid van ons gezelschap, Tim, bereid gevonden om zijn ervaringen tijdens ons weekendje weg met ons te delen door deze op te tekenen in een verslag. Dus voor iedereen die nieuwsgierig is wat wij dat weekend zoal uitgespookt hebben: hier kunnen jullie alles lezen! Tim: bedankt voor je leuke verslag!

Johan
Weekend 'De Vers' 20-05-2004

De tweede set foto's van het weekend staat nu ook online. En een verslagje van het weekend komt er binnenkort aan!

Johan
Weekendje weg! 17-05-2004

Afgelopen weekend is Sociëteit Sus Scrofa een weekendje weg geweest, naar Landal Greenparks 'De Vers', een bungalow-park in Overloon. Hier hebben we het natuurlijk buitengewoon gezellig gehad, en de eerste foto's van dit geweldige weekend staan al online. Meer foto's en een uitgebreider verslag van dit weekend zullen spoedig volgen!

Johan
Verkesbal in Café 'de Witte' 23-02-2004

Op deze carnavalsmaandag heeft Sus Scrofa Pey onveilig gemaakt, en zich laten zien en horen in diverse café's in Pey en omgeving.
De dag werd afgesloten op het Verkesbal in Café 'de Witte', waar Sus Scrofa zich in een schitterend optreden van haar beste kant heeft laten horen.

Frank Ramakers
Prinsenreceptie 2004 08-02-2004

Uiteraard heeft Sus Scrofa zich ook dit jaar weer even laten zien op de Prinsenreceptie, om de felicitaties over te brengen aan prins John II en Jeugdprins Sven.

Frank Ramakers
Senioren Bonte Avond 2004 21-01-2004

Ook tijdens de senioren
Avond was Sus Scrofa weer met de hele bende paraat,

hoe deze avond verlopen is kunt u zien op de volgende FotopaginaFotos Senioren Avond 2004

Frank Ramakers
Echter prins 2004 17-01-2004

Op de jaarlijkse Bonte Avond in Echt heeft prins John de 2de(John
Vergoossen) het Aesterriek overgenomen van Wim de 3de(Wim
Monnens).
John gefeliciteerd en zorg ervoor dat Echt een
nooit te vergeten carnaval tegemoet
gaat.

Frank Ramakers
Bonte Avond 2004 17-01-2004

Zaterdag 17 Januari vond in Zaal Apollo te Echt weer de jaarlijkse
Bonte Avond plaats.
Sociëteit Sus Scrofa was wederom van
de partij en heeft zich kostenlijk geamuseerd op deze rijkgevulde
muzikale avond , ook de 2 buute waren wederom goed voor het
trainen van de buikspieren :).

Frank Ramakers
Generale Repetitie 16-01-2004

Op de generale repetitie van Sus Scrofa in Apollo, hebben
de eerder afgemelde leden Robert en Elise zich toch nog bij
de groep gevoegd voor het optreden komende Zaterdag.
Dit
brengt het aantal spelende leden op 17 voor de Bonte Avonden.

Frank Ramakers
Programma Sus Scrofa voor de Bonte Avond 16-01-2004

Sociëteit Sus Scrofa zal op de Bonte Avonden het volgende muzikale programma hanteren.

Klik hier op het repertoire te bekijken.

Frank Ramakers
Een Dochter 15-01-2004

Wij feliciteren Roger (Tenor Sax) en Manon met de geboorte van hun dochter Dana.

Frank Ramakers
Barbeque 2003 16-07-2003

Ook dit jaar heeft er weer een Barbeque plaats gevonden van de Sociëteit.
Dit jaar werd deze gehouden in de tuin van Paul en Irene en bleek wederom een geweldig succes.
Bekijk nu ook de fotos die op deze avond gemaakt zijn.

Privacy verklaring